Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 - Psts.gr

Ενημέρωση της ΑΜΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις για το νέο αεροδρόμιο Πάρου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια ακόμα δουλειά της παρουσίασε στο κοινό η Χορωδία της Νάουσας, τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» . Υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φένιας Θεοφίλου η παριανή Χορωδία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του αξέχαστου συνθέτη. 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το γραφικό, κάτασπρο κυκλαδονήσι που στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη ανοίγει την φιλόξενη αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους υπόλοιπους κυκλαδίτες στην γιορτή του γευστικού πολιτισμού των Κυκλάδων, διοργάνωσε άψογα, για ακόμη μια χρονιά, το «Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας – Νικόλαος Τσελεμεντές στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014. 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον «Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κολυμπηθρών» στο Δημοτικό κτήριο όπου στεγάζεται η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας Πάρου. 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου 2015 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές , χορούς, φορεσιές και νιάτα υπόσχονται οι συντελεστές της εκδήλωσης που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας στη Νάουσα.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου συνήλθε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στην Ερμούπολη, σε πρώτη συνεδρίαση, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 25-06-2015 το πρωί συνελήφθη στην Πάρο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου ένας 50χρονος υπήκοος Γεωργίας γιατί στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου επέδειξε πλάστη βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για απόκτηση Ελληνικής ιθαγένειας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητάμε τη συμβολή όλων των επαγγελματιών οι οποίοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις βιτρίνες και τα σταντ που τοποθετούν έξω από τα καταστήματά τους, να είναι σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές και άδειες ώστε να μην αλλοιώνονται τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά και να μην παρεμποδίζεται η διάβαση των πεζών.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάρου ενημερώνει τους πολίτες και ζητάει την συνδρομή τους για να είναι η Πάρος καθαρή:

· Συσκευάζουμε τα οικιακά απορρίμματα σε σάκους, τους κλείνουμε και τους τοποθετούμε, λίγο πριν την διέλευση του απορριμματοφόρου, μέσα στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος. Για λόγους αισθητικής και δημόσιας υγείας δεν τοποθετούμε τους πλαστικούς σάκους σκουπιδιών έξω από τους κάδους, μπροστά από ξένη ιδιοκτησία και δεν τους κρεμάμε σε δέντρα ή κολώνες.

· Διαχωρίζουμε από τα συνήθη απορρίμματα τα χαρτοκιβώτια (ελαχιστοποιώντας τον όγκο τους και τα περιδένουμε) και αυτά που είναι από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, TETRAPAK, αλουμίνιο και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα και τα τοποθετούμε στους αντίστοιχους ΜΠΛΕ κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος για τα ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να περιδέσουμε την πλαστική σακούλα.

· Τα υπολείμματα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα, γκαζόν κ.λ.π.), τα μπάζα και τα άλλα αδρανή υλικά που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες, οφείλουμε να τα απομακρύνουμε με δική μας αποκλειστική ευθύνη από τα όρια της ιδιοκτησίας μας και να τα μεταφέρουμε στο Χ.Υ.Τ.Α. και όχι δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ( ΕΠΙΠΛΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑ κ.λ.π.) ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ 1562 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στον Κανονισμό Καθαριότητας ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα με την υπ΄αριθ. 287/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, στον οποίο προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο Δήμος Πάρου κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διατηρήσει το νησί καθαρό και ευπρεπές, παρά την έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά το κράτος μας δίνει την δυνατότητα να προσλάβουμε εποχικό προσωπικό καθαριότητας στις αρχές του Ιουλίου.

Μέχρι τότε ζητούμε την κατανόηση, στήριξη και βοήθειά σας για μια Πάρο καθαρή και νοικοκυρεμένη!

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της συνεδρίασης που θα γίνει την Παρασκευή στις 26/6/2015.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos