×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα

12 Ιουλίου 2014 12:20

Αποφασισμένο να αντισταθεί στις ξένες πιέσεις για τερματισμό των επιχειρήσεων στη Γάζα εμφανίζεται το Ισραήλ, όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν ξεπεράσει τους 100.

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει πλήξει περισσότερους από 1.000 στόχους από την Τρίτη και έχει χρησιμοποιήσει διπλάσιες δυνάμεις από αυτές της επιχείρησης του 2012.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι είχε «πολύ καλές και επικοιδομητικές» τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέκελ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η διεθνείς πιέσεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να σταματήσουν οι ρίψεις ρουκετών».

Χθες στην μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο αμερικανός πρόεδρος του διεμήνυσε ότι «Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να διευκολύνουν την παύση των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στη συμφωνία εκεχειρίας του Νοεμβρίου 2012».

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο μίας περαιτέρω κλιμάκωσης και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να κάνουν και οι δύο πλευρές ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και να επαναφέρουν την ηρεμία.

Εκκλήσεις για τερματισμό της βίας έκαναν με τη σειρά τους και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας, Φρανσουά Ολάντ και Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, υπογραμμίζοντας ότι η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντέξει άλλον έναν πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Συνεχίζονται οι επιδρομές

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε μια νέα αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Πόλη της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Τα θύματα, τρεις άνδρες, σκοτώθηκαν κοντά σε ένα τέμενος στη συνοικία Τούφα, στα ανατολικά της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, πέντε ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

Στη μία από τις επιδρομές αυτές χτυπήθηκε το κτίριο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για άτομα με αναπηρία, στη Μπέιτ Λαχίγια, στα βόρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα δυτικά της πόλης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα. Νεκροί είναι ένας ακτιβιστής της τζιχάντ και δύο άλλοι άνδρες.

Οπως επισημαίνουν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι οι νεκροί από τις επιδρομές ανέρχονται στους 121, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 750 τουλάχιστον πολίτες έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης «Protection Edge» την Τρίτη.

Ο ΟΗΕ έχει υπολογίσει ένα 77% από τους νεκρούς στη Γάζα είναι άμαχοι. Από την πλευρά του το Ισραήλ υποστηρίζει ότι «δεκάδες τρομοκράτες» συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

Στον αντίποδα, οι μαχητές της Χαμάς συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Γάζα, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς.

Στο Ισραήλ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά την Παρασκευή, όταν ρουκέτα έπληξε βενζινάδικο στην πόλη Ασντόντ. Σύμφωνα με το στρατό, 77 ρουκέτες χτύπησαν το ισραηλινό έδαφος, ενώ το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε 19.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos