Συνάντηση Μέρκελ-Ραχόι πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ

24 Αυγούστου 2014 08:47

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί αύριο Κυριακή στην Ισπανία προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, μερικές ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει στη γενέτειρα του Ραχόι, το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, τόπο ενός σημαντικού καθολικού προσκυνήματος, έπειτα από μία επίσκεψη στο Κίεβο απ΄όπου απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ραχόι και η Μέρκελ αναμένεται να συζητήσουν τις διεθνείς διενέξεις και την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ενώ θα διαπραγματευθούν επίσης βασικές πολιτικές θέσεις που θα αποφασιστούν στη σύνοδο κορυφής της 30ής Αυγούστου.

Ο Ραχόι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει υποστήριξη για την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος που είναι ένας δυνητικός υποψήφιος για την προεδρία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

Η Μέρκελ αναμένεται επίσης να λάβει μέρος σε κάποιες από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μαζί με τον Ραχόι προγραμματίζεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos