Τραυματισμοί και ζημιές από 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

25 Αυγούστου 2014 09:33

Σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη γραφική πόλη Νάπα της Καλιφόρνια τραυματίζοντας δεκάδες άτομα, καταστρέφοντας

ιστορικά κτίρια, πυροδοτώντας μεγάλες φωτιές σε σπίτια και προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση που έχει καταγραφεί στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία 25 χρόνια, προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς και κατέστρεψε ιστορικά κτίρια

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση που έχει καταγραφεί στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία 25 χρόνια, προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς και κατέστρεψε ιστορικά κτίρια

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση που έχει καταγραφεί στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία 25 χρόνια σημειώθηκε την Κυριακή στις 03:20 (τοπική ώρα, 13:20 ώρα Ελλάδας), οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον με εστιακό βάθος 10,8 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 89 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, με τους περισσότερους να φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ δύο ενήλικοι και ένα παιδί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερα προκατασκευασμένα σπίτια καταστράφηκαν και δύο άλλα έχουν υποστεί ζημιές στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ έξι μεγάλες φωτιές ξέσπασαν μετά τον σεισμό. Ζημιές καταγράφηκαν σε ιστορικά κτίρια, όπως το κτίριο των δικαστηρίων και η Βιβλιοθήκη της Νάπα.

Οι Αρχές της πόλης, γνωστής για την παραγωγή κρασιού, ανέφεραν επίσης πως έχουν καταγραφεί 50 διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε 40.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. «Είπαν ότι ο σεισμός είχε διάρκεια 50 δευτερολέπτων. Το ένιωσα σαν 50 λεπτά. Ημουν τόσο τρομοκρατημένη, που δεν μπορούσα ούτε να φωνάξω», ανέφερε η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος της περιοχής που είδε τη βιτρίνα του να σπάει και προϊόντα να έχουν πέσει στο πάτωμα. Κάτοικοι των πόλεων Σαν Φρανσίσκο και Ντέιβις έκαναν γρήγορα γνωστό μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό. Επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή από το 1989, όταν Εγκέλαδος 6,9 Ρίχτερ στη Λόμα Πριέτα οδήγησε σε 63 θανάτους και σε υλικές ζημιές ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περού

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το νότιο Περού στις 02:21, ώρα Ελλάδας, 61 χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης Πούκιο, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ο ιδιαίτερα ισχυρός σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 58,9 χλμ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos