Σύσκεψη Ομπάμα με επιτελάρχες 20 χωρών

15 Οκτωβρίου 2014 12:43

Στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη υπό τον Μπαράκ Ομπάμα με τους επικεφαλής των Γενικών Επιτελείων περισσότερων από 20 χωρών για τη χάραξη στρατηγικής απέναντι στους τζιχαντιστές του ISIS στη Συρία και στο Ισραήλ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής στρατιωτικών αξιωματούχων από τόσο πολλές χώρες μετά τη συγκρότηση του διεθνούς συνασπισμού.

Αυτή «η συνάντησή μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε την πρόοδο που σημειώνει ο συνασπισμός έως σήμερα και να συνεχίσουμε να εναρμονιζόμαστε και πλήρως να ενσωματώνουμε τις μοναδικές ικανότητες των εταίρων του συνασπισμού», δήλωσε ο Αλιστερ Μπάσκεϊ, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Είχε ωστόσο διευκρινιστεί ότι δεν θα προέκυπτε κάποια θεαματική ανακοίνωση, όμως η συνάντηση θα επιτρέψει τη διασφάλιση ενός καλύτερου συντονισμού μεταξύ των εταίρων.

«Γίνεται απλά για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Πενταγώνου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ομάδες τζιχαντιστών βρίσκονται κοντά στη Βαγδάτη, τόνισαν ότι είναι απίθανο να εξαπολύσουν οι τζιχαντιστές μια κατά μέτωπον επίθεση στην ελεγχόμενη από τους σιίτες Βαγδάτη των 7 εκατομμυρίων κατοίκων αλλά το Ισλαμικό Χαλιφάτο ίσως προσπαθήσει να πολιορκήσει και να απομονώσει την πρωτεύουσα.

Οι τζιχαντιστές στις περιοχές που ελέγχουν έχουν και την υποστήριξη πολλών σουνιτών, εξοργισμένων με τη δράση των σιιτικών πολιτοφυλακών, που, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, τους τελευταίους μήνες και με την ανοχή της ιρακινής κυβέρνησης προχωρούν συστηματικά σε απαγωγές και τυφλές εκτελέσεις με θύματα σουνίτες αμάχους. Κατά την οργάνωση, πρόκειται για παρόμοιες θηριωδίες με αυτές των τζιχαντιστών και συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos