300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Η φαραωνική «εμφάνιση» του Ερντογάν

18 Ιανουαρίου 2015 14:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φαραωνική «εμφάνιση» του Ερντογάν

test2

test2

Φρουροί βγαλμένοι από μιαν άλλη εποχή ή, καλύτερα, από ταινία ιστορικής επιστημονικής φαντασίας, με τα δόρατα στα χέρια, φορώντας καλύμματα της κεφαλής από υφασμένο μέταλλο ή ολόχρυσες απαστράπτουσες περικεφαλαίες. Δεν έλειπαν, βέβαια, και κάποιοι που έφεραν ψεύτικα μουστάκια.

Αυτό το υπερθέαμα αντίκρισε ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προφανώς κανείς δεν θα παρεξηγούσε τον Αμπάς αν, κατά την προσέλευσή του για συνομιλίες στην Αγκυρα, μπερδευόταν και πίστευε για λίγο ότι βρισκόταν σε κινηματογραφικό στούντιο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων επικής ταινίας ή ότι βρισκόταν στο μέσο ενός πραγματικά ψυχεδελικού μπαλέτου.

Kαθώς ο κύριος Αμπάς έσφιγγε τα χέρια με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, η κεντρική κλίμακα του νέου και άκρως αμφιλεγόμενου προεδρικού μεγάρου της Αγκυρας καταλαμβανόταν από 16 πολεμιστές που ήταν ενδεδυμένοι με κοστούμια και ιστορικές πανοπλίες, έφεραν δόρατα, κρατούσαν απαστράπτουσες ασπίδες και έσφιγγαν στα χέρια τους ξίφη ικανά να εμπνεύσουν τον τρόμο και στον πιο ψύχραιμο θεατή.

Η αλήθεια είναι, λένε κάποιοι από τους παρισταμένους, ότι κάποια από τα κοστούμια που έφερε η αλλοπρόσαλλη φρουρά δεν έμοιαζαν και τόσο αληθινά ή, καλύτερα, ήταν υπερβολικά απαστράπτοντα για να μπορέσουν να θεωρηθούν πραγματικά ιστορικής αξίας. Βέβαια, στη νέα επίδειξη του φαραωνικού στυλ του κυρίου Ερντογάν δεν έμειναν αμέτοχα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πήραν πραγματική φωτιά. «Το οθωμανικό τσίρκο στο ανάκτορο του προέδρου», σχολίασε δηκτικά στο Τweeter ο διάσημος δημοσιογράφος Καντρί Γκουρζέλ.

Πολύ αργότερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή εξήγησε ότι οι δεκαέξι πολεμιστές αναπαριστούσαν κάθε μία από τις αυτοκρατορίες στην τουρκική ιστορία, οι οποίες χρονολογούνταν πολύ νωρίτερα από την τουρκική κατάκτηση της Ανατολίας.

Υπήρχαν αντιπρόσωποι της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Σελτζούκων, της μογγολικής ακόμα και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία διαλύθηκε στο 1920 με την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οι δεκαέξι αυτές αυτοκρατορίες αναπαριστώνται και στα 16 αστέρια που περιλαμβάνονται στη σφραγίδα της τουρκικής προεδρίας, θεσμό που φαίνεται να αποκτά άλλο, πολύ μεγαλύτερο, κύρος –ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος– μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κύριο Ερντογάν όταν μετακινήθηκε εκεί μετά τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου.

Ομως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αυστηρά στη γείτονα χώρα. Πρόσφατα, ένα ιδιωτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας καταδικάστηκε σε τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο ύψους περίπου 5 χιλιάδων ευρώ, διότι πρόβαλε μέρος της γαλλικής σάτιρας «Vous Les Femmes», στο οποίο γινόταν συζήτηση για προφυλακτικά με γεύση φράουλας. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Χουριέτ», το μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό επειδή το σχετικό απόσπασμα δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση σε ώρα που θα μπορούσαν να βλέπουν τηλεόραση τα παιδιά.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, ωστόσο, έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια πως επιβάλλει λογοκρισία για λόγους ηθικής. Μάλιστα, πρόσφατα επέβαλε σε δύο συνδρομητικά κανάλια υψηλά χρηματικά πρόστιμα, επειδή το ένα πρόβαλε μία κινηματογραφική σκηνή με ένα γυμνό άνδρα και μία γυναίκα, και στο άλλο επειδή πρόβαλε σκηνή κατά την οποία ο άνδρας είχε ερωτική επαφή με δύο γυναίκες. Οι αποφάσεις του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου επικρίνονται από την αντιπολίτευση. Τέλος, διώκεται και ένα μοντέλο, το οποίο μάλιστα είχε εκλεγεί παλαιότερα Μις Τουρκία διότι ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο Instagram, ποίημα το οποίο θεωρήθηκε ότι σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ελεύθερη αγορά αλλά με περιορι...
Γαλλία: Εκτίναξη της δημοτικότ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις εργασίες που γίνονται στον ξηροπόταμο της Νάουσας

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις ερ...

12 Μαϊος 2025
Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις

Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσ...

12 Μαϊος 2025
Στη Ρώμη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία στο επίκεντρο της συνάντησης του με την Μελόνι

Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στ...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ