Ολλανδοί Σοσιαλιστές: Ωρα να παραιτηθεί και ο Ντάισελμπλουμ

06 Ιουλίου 2015 15:18

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup ζήτησε σήμερα ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας Εμίλ Ρέμερ, μετά την απόρριψη από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα των όρων ενός σχεδίου διάσωσης που βοήθησε ο ίδιος να συνταχθεί.


Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, υποστηριζόταν μέχρι σήμερα από τα περισσότερα ολλανδικά πολιτικά κόμματα για την ασυμβίβαστη προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Ωστόσο σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε την πολιτική που υιοθετεί ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «κακή οικονομική πολιτική» και «κοινωνικά ανεύθυνη».
«Είναι σχεδόν αδύνατο γι'αυτόν να συνεχίσει να παίρνει θέση στο τραπέζι» μετά την απόρριψη των όρων από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, σημείωσε ο Ρέμερ.
Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών επισήμανε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα προκειμένου να διευκολύνει τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό. «Θα ήταν καλό να συμβεί κάτι τέτοιο και από την ευρωπαϊκή πλευρά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ρέμερ θα ερχόταν δεύτερο, μετά τους Φιλελεύθερους του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, αν γίνονταν σήμερα εκλογές.
Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης ότι οι Ολλανδοί ψηφοφόροι θέλουν σε ποσοστό 50% την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 41%.
Ο Ντάισελμπλουμ επιδιώκει την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup μετά την εκπνοή της θητείας του στις 21 Ιουλίου. Αντίπαλός του στην κούρσα αυτή είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos