300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ακαρπες οι πρώτες διερευνητικές επαφές Νταβούτογλου

16 Ιουλίου 2015 12:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακαρπες οι πρώτες διερευνητικές επαφές Νταβούτογλου

test2

test2

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες στην Αγκυρα ο πρώτος γύρος διερευνητικών επαφών του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Στη διάρκεια του πρώτου γύρου, μόνο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έδειξε κάποια διάθεση συνεργασίας με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) των Ερντογάν και Νταβούτογλου, θέτοντας όμως σκληρούς όρους προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τον Σεπτέμβριο.

Εχοντας ήδη συναντηθεί, το διήμερο που προηγήθηκε, με τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, και με τον επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Νταβούτογλου είχε χθες διαβουλεύσεις με τους συμπροέδρους του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φεγκίν Γιουκσεκντάγκ. Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτές έγιναν σε «φιλική» ατμόσφαιρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν φαίνεται να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη ένας κυβερνητικός συνασπισμός με συμμετοχή του HDP». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του HDP Σίρι Σουρέγια Οντέρ δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας AKP - CHP εφόσον αυτή συμβαδίζει με τις θεμελιώδεις αρχές του HDP και προωθεί την ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος. Ο κ. Οντέρ επανέλαβε επίσης την πάγια αξίωση του κόμματός του για αποφυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιστορικού ηγέτη των Κούρδων αυτονομιστών, από τη νήσο Ιμραλί όπου συνεχίζει να κρατείται, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Πολιτικοί αναλυτές στην τουρκική πρωτεύουσα θεωρούσαν ως πιο «φυσιολογικό» σενάριο μια κυβερνητική συνεργασία του συντηρητικού ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ με το, επίσης συντηρητικό, εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ. Ωστόσο, ο ηγέτης του τελευταίου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Νταβούτογλου, διαμηνύοντας ότι προτιμά να μείνει στην αντιπολίτευση.

Με αυτά τα δεδομένα, απομένει η πιθανότητα ενός «μεγάλου συνασπισμού» ΑΚΡ - CHP, κάτι που θα βρεθεί στο κέντρο του δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων, την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνεργασία των δύο κομμάτων προσκρούσει σε σειρά ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η σύγκρουση για τον ρόλο του προέδρου Ερντογάν στη διακυβέρνηση της χώρας. Το ΑΚΡ επιδιώκει συνταγματική αλλαγή για ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, ενώ το CHP αξιώνει να περιοριστεί ο Ερντογάν στις περιορισμένες, κατά το ισχύον Σύνταγμα, αρμοδιότητές του και να μην προεδρεύει συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, όπως το συνηθίζει το τελευταίο διάστημα.

Εκκληση για τον σχηματισμό «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» απηύθυνε χθες ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, παραπέμποντας σε συνασπισμό των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ΑΚΡ και CHP. «Οι πρόωρες εκλογές αντιπροσωπεύουν ένα αρνητικό σενάριο, γιατί θα έβαζαν την τουρκική οικονομία σε τροχιά αβεβαιότητας για όλο το 2015», προσέθεσε.

Η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, που στέρησαν από το ΑΚΡ την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, προκάλεσαν νευρικότητα στις αγορές, ενώ η τουρκική λίρα έχει απολέσει το 11% της αξίας της έναντι του δολαρίου εντός του 2015.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Συμφωνία για να λήξει η πολιτι...
Τουλάχιστον 27 νεκροί και 100... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και τουρίστες

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφο...

16 Ιουνίου 2025
Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρηση άτομα για άμεση πρόσληψη

Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρ...

17 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής και Εβραϊκής κοινότητας του νησιού – Δείτε τι την προκάλεσε (Βίντεο)

Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής κ...

19 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Ios Masters: Οι δηλώσεις των Τριανταφυλλίδη και Μαναβή (βίντεο)

Ios Masters: Οι δηλώσεις των Τριαντ...

22 Ιουνίου 2025
Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα...

22 Ιουνίου 2025
Λίνα Μενδώνη: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας είναι το 27ο που παραδίδουμε μέσα σε 6 χρόνια»

Λίνα Μενδώνη: «Το Αρχαιολογικό Μ...

22 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ