Εκλογές την 1η Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

22 Αυγούστου 2015 22:50

Με τη χθεσινή ανακοίνωση για εκλογές την 1η Νοεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε στην ουσία ότι θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της χώρας για τους επόμενους μήνες, αφού η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να στελεχωθεί κατά κύριο λόγο από ανθρώπους του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).


Οπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται, ο Ερντογάν θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, να σχηματίσει την προσωρινή κυβέρνηση, η οποία παρότι θα αποτελείται από προσωπικότητες από διάφορα κόμματα θα ελέγχεται απευθείας από άτομα εμπιστοσύνης του Ερντογάν και του Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι πιθανό στην κυβέρνηση να μπουν και προσωπικότητες εκτός κοινοβουλίου.
Νεκροί
Την ίδια ώρα πάντως που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, το πρακτορείο Anadolu έδωσε και τις πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Αν και τα νούμερα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, το Anadolu ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός έχει συνολικά σκοτώσει από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του PKK (από τις 22 Ιουλίου δηλαδή) 771 «τρομοκράτες».
Πιο συγκεκριμένα, στο βόρειο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 430 αντάρτες και σε τουρκικό έδαφος 260 μέλη του PKK. Το ότι η Τουρκία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη μάχη κατά του PKK και σχεδόν καθόλου προς το παρόν στη μάχη κατά του ISIS, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει, υπογράμμισε με δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, ο οποίος ανέφερε: «Πρέπει να συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές και πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ελέγξουν τα σύνορά τους».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos