Μέρκελ: Καμία ανοχή στη βία της ακροδεξιάς

27 Αυγούστου 2015 13:01

Για «μηδενική ανοχή απέναντι στις αχρείες επιθέσεις της ακροδεξιάς» μίλησε η Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Χαϊντενάου της Σαξονίας.


Χαρακτήρισε εκ νέου «επαίσχυντες» και «αχρείες» τις βιαιότητες από ακροδεξιούς που σημειώθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ταραχές με την Αστυνομία, στις οποίες αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Στο μεταξύ, χθες σημειώθηκαν ακόμα δύο περιστατικά, που ευτυχώς δεν πήραν έκταση: άγνωστος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε κέντρο για πρόσφυγες στη Λειψία, ενώ σε δεύτερο κέντρο στο Πάρχιμ δύο άνδρες μπήκαν κρατώντας μαχαίρι.
Την καγκελάριο «υποδέχθηκαν» περίπου 200 Γερμανοί διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «προδότρια». Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύντομη ομιλία της, η καγκελάριος αποδοκιμάστηκε έντονα από οπαδούς της άκρας Δεξιάς.
Παράλληλα, ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ επισκέφθηκε κέντρο προσφύγων στο Βερολίνο, καταγγέλλοντας το «σκοτεινό» πρόσωπο της χώρας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τέλος, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεσμεύσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για τις τοπικές κοινότητες, προκειμένου να μπορέσουν να οργανώσουν τη στέγαση και την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos