Μέρκελ - Ραχόι ζητούν από Κομισιόν προτάσεις για το μεταναστευτικό

01 Σεπτεμβρίου 2015 17:05

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανάλογα με την ικανότητα υποδοχής καθεμίας, στο πλαίσιο στρατηγικής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

"Για τους πρόσφυγες που διώκονται ή έχουν διαφύγει από τον πόλεμο, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή στην Ευρώπη με βάση της οικονομική ισχύ, την παραγωγικότητα και το μέγεθος κάθε χώρας", δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Βερολίνο.

 

"Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να πούμε σαφώς - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να πει, να ορίσει ποιες είναι οι ασφαλείς χώρες προέλευσης... και πρέπει να εργασθούμε για έναν μελλοντικό εναρμονισμό (διαχείρισης)", δήλωσε από την πλευρά του ο ισπανός πρωθυπουργός.

Η σημερινή κρίση "αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη στα χρόνια που έρχονται", πρόσθεσε.

"Συμφωνούμε ότι η Επιτροπή πρέπει να προσδιορίσει τις ασφαλείς χώρες προέλευσης, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν την Ιταλία και την Ελλάδα να συστήσουν κέντρα καταγραφής, καθώς και ότι όσοι δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν, πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης", δήλωσε η Μέρκελ.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos