Ολάντ: Καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα εξαιρεθεί από την παροχή ασύλου

21 Σεπτεμβρίου 2015 16:44

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Κυριακή ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την υποδοχή προσφύγων που έχουν το δικαίωμα του ασύλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη, με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Μαρόκο.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων που έχουν το δικαίωμα χορήγησης ασύλου, πρέπει να γίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καμία δεν μπορεί να εξαιρεθεί, διαφορετικά δεν ανήκουμε πλέον στο ίδιο σύνολο που βασίζεται σε αξίες και αρχές", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, τρεις ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη στις Βρυξέλλες που καλείται να αποφασίσει για την κατανομή 120.000 προσφύγων μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε επίσης ότι «εξέφρασε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ τη βούληση αυτός ο μηχανισμός κατανομής να μπορέσει να είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά «ορισμένες χώρες το αρνούνται».

«Θα επιδιώξουμε αυτός ο μηχανισμός να είναι αποτελεσματικός όποιες και αν είναι οι διαδικασίες, οι δεσμεύσεις να μπορέσουν να τηρηθούν και να μην είναι οι ίδιες χώρες που δέχονται τους πρόσφυγες», προειδοποίησε.

«Επιθυμώ αυτό το θέμα να μπορέσει να διευθετηθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών (Εσωτερικών) και να μην αναπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos