300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Ρώσοι αρνούνται ότι βομβαρδίζουν φιλοαμερικανούς Σύρους αντάρτες

02 Οκτωβρίου 2015 10:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Ρώσοι αρνούνται ότι βομβαρδίζουν φιλοαμερικανούς Σύρους αντάρτες

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Συνεχίστηκαν για δεύτερη κατά σειράν ημέρα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία, εν μέσω καταγγελιών Δυτικών κύκλων ότι προνομιακοί στόχοι των επιθέσεων δεν είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ομάδες αντικαθεστωτικών ανταρτών.

«Μπορώ να βεβαιώσω με απόλυτο τρόπο ότι υπήρξαν (ρωσικές) επιθέσεις εναντίον των δικών μας ανθρώπων, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που εξοπλίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη CIA», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ισχυρής επιρροής Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, επικεφαλής της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

 

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Ανω Βουλής Κονσταντίν Κοζαϊτσόφ απέρριψε τις καταγγελίες. Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι επλήγησαν τέσσερις στόχοι του Ισλαμικού Κράτους: στρατηγείο και αποθήκη όπλων κοντά στο Ιντλίμπ, κέντρο διοίκησης στη Χάμα και εργοστάσιο εκρηκτικών στη Χομς. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξάντερ Ορλόφ δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα πλήττουν αποκλειστικά στόχους του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα. Το τελευταίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα και αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσιγκτον.

Αν και εμφανίζονται εκ πρώτης όψεως ως διαμετρικά αντίθετες, οι εκτιμήσεις Αμερικανών και Ρώσων παραγόντων δεν αποκλείεται να αντανακλούν απλώς διαφορετικές όψεις μιας σύνθετης πραγματικότητας.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times αναφέρει σε χθεσινό ρεπορτάζ ότι οι επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας έπληξαν τον «Στρατό της Κατάκτησης». Πρόκειται για έναν ετερόκλητο συνασπισμό που κατέλαβε το Ιντλίμπ και περιλαμβάνει τόσο τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα όσο και ομάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τη CIA. «Ο Στρατός της Σωτηρίας ενσαρκώνει την αντιφατικότητα της αμερικανικής πολιτικής», σημειώνεται στο σχετικό άρθρο των New York Times. «Οι ΗΠΑ θεωρούν το Μέτωπο Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο άλλες ομάδες που χρηματοδοτούνται από την Αμερική πολεμούν μαζί με αυτό το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να ανατρέψουν τον Ασαντ».

Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε και η καταγγελία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, πολιτικού συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων. Την πληροφορία αυτή διέψευσε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό πόλεμο» εναντίον της χώρας του. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οποιαδήποτε καταγγελία, απ' όπου κι αν προέρχεται, θα ελέγχεται εξονυχιστικά από τη Μόσχα.

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι εκταντάδες Ιρανοί στρατιώτες εγκαταστάθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στη Συρία και ότι πολλοί άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, για να πάρουν μέρος σε μεγάλη επίθεση του συριακού στρατού εναντίον αντικαθεστωτικών ανταρτών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα. Εκμεταλλευόμενες τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, οι χερσαίες δυνάμεις του Ασαντ και των συμμάχων του θα προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν περιοχές που έχασαν τους τελευταίους μήνες στο πεδίο της μάχης.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η χώρα του «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα δίπλα στα σύνορά της», υπονοώντας τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση υπέρ του Ασαντ.

www.kathimerini.gr

 

Έντυπη

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τουρκία: Αγρια επίθεση σε βετε...
Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί περιπλ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 03/12/25-07/12/25

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

O Good Job Nicky στο The Voice (Βίντεο)

O Good Job Nicky στο The Voice (Βίν...

08 Δεκεμβρίου 2025
Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά (Βίντεο)

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του Χρ...

07 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού στα World Tourism Film Awards 2025 στο Γκιμαράες

Δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Κινη...

07 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ