Ερντογάν προς Πούτιν: Παραιτούμαι αν αποδείξεις ότι χρηματοδοτώ τους τζιχαντιστές

01 Δεκεμβρίου 2015 11:45

Έτοιμος να παραιτηθεί αν οι κατηγορίες του Ρώσου προέδρου Πούτιν για χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από την Άγκυρα, αποδειχθούν αληθινές, δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν λες κάτι πρέπει να το αποδεικνύεις. Θα πρέπει να φέρεις τα στοιχεία σου στο τραπέζι, αν διαθέτεις στοιχεία. Ας τα δούμε» δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Πούτιν μετά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η Άγκυρα χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος, αγοράζοντας πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές και κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος για να προστατέψει το εν λόγω εμπόριο.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως δεν δίστασε να προκαλέσει για μια ακόμη φορά τον Ρώσο ομόλογό του, επιχειρώντας να αποδείξει ότι ο δεύτερος ψεύδεται:

«Θα πω κάτι πολύ δυνατό, εδώ. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο (η χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία), η ευγένεια που διακρίνει το έθνος μας, απαιτεί από εμένα να μην διατηρήσω το αξίωμά μου» δήλωσε ο Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Andolu, προκαλώντας ευθέως τον Πούτιν να κάνει το ίδιο, αν αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν όσα λέει:

«Εσύ θα διατηρήσεις το αξίωμά σου; Σε ρωτώ ξεκάθαρα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos