Η Δανία ψηφίζει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τα τημαλφή των προσφύγων

26 Ιανουαρίου 2016 13:20

Οι δανοί βουλευτές αναμένεται να υπερψηφίσουν την Τρίτη το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που μεταξύ άλλων προβλέπει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και καθυστερήσεις στην επανένωση μελών της ίδιας οικογένειας.

Και τα δύο μέτρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από το εξωτερικό, όμως η ευρεία υποστήριξη των κομμάτων στην Κοπεγχάγη δείχνει πως τα μέτρα θα εγκριθούν.

 

Η Ευρωβουλή είχε καλέσει την Κοπεγχάγη να «συζητήσει» το νομοσχέδιο στην επιτροπή Δικαιωμάτων, με την δανή υπουργό για θέματα Μετανάστευσης και τον ΥΠΕΞ να υποστηρίζουν το νομοσχέδιο λέγοντας πως πρόκειται για το «πιο παρεξηγημένο» στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Η δανική κυβέρνηση δικαιολογεί το μέτρο της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, που στοχεύουν στην κάλυψη κόστους υποδοχής των μεταναστών, λέγοντας πως είναι αναλογικό με την πρόβλεψη που υπάρχει για δανούς ανέργους και τους επιβάλλει πώληση περιουσιακών στοιχείων πάνω από ένα συγκεκριμένο ύψος για να δικαιούνται επιδόματα.

Το δεύτερο μέτρο, η καθυστέρηση στην επανένωση μελών της ίδιας οικογένειας, στοχεύει στην αποθάρρυνση προσφύγων και μεταναστών να φέρουν μέλη της οικογένειάς τους στη Δανία.

Το όριο πάνω από το οποίο θα κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία (και δεν θα πρέπει να έχουν «συναισθηματική αξία») είναι οι 10.000 κορώνες, δηλαδή περίπου 1.350 ευρώ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos