Απειλεί τη Μέρκελ με προσφυγές για το μεταναστευτικό

28 Ιανουαρίου 2016 10:42

Σε νέα επίθεση εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου προχώρησε ο επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), απείλησε να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον της προσφυγικής πολιτικής που ασκεί η Ανγκελα Μέρκελ, με τους Σοσιαλδημοκράτες να κάνουν λόγο για «ανακοίνωση διάλυσης» της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού.

 

Με ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ζήτησε για ακόμη μία φορά την εφαρμογή των μέτρων εθνικού χαρακτήρα που έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία, όπως το να προσδιοριστεί ένα ανώτατο όριο. «Σε έναν συνασπισμό δεν γράφει κανείς απειλητικές επιστολές, αλλά λύνει προβλήματα», τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Τόμας Οπερμαν, προσθέτοντας ότι «το CSU και ο Ζεεχόφερ πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση». Εν όψει της σημερινής συνάντησης των αρχηγών των τριών κομμάτων για να συμφωνήσουν σχετικά με την προσφυγική πολιτική, ο Οπερμαν υπενθύμισε ότι αυστηρά αριθμητικά δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή του CSU στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι η κυρία Μέρκελ πρέπει να προστατευθεί από τέτοιους κομματικούς φίλους.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos