Διπλωματικό επεισόδιο μετά από γερμανικό βίντεο που σατιρίζει τον Ερντογάν

29 Μαρτίου 2016 10:18

Ένα άγνωστο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, που προκλήθηκε μετά από τη δημοσιοποίηση ενός σατιρικού βίντεο που έπεσε βαρύ στον... Σουλτάνο, αποκαλύπτει το Spiegel.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκπομπή του γερμανικού δημόσιου καναλιού NDR έγραψε και μετέδωσε ένα σατιρικό τραγούδι που έγραψε ειδικά για τον Ερντογάν.

 

Στο δίλεπτο τραγούδι, ο τούρκος πρόεδρος κακατηγείται εμμέσως πλην σαφώς για αυταρχική διακυβέρνηση, περιφρόνηση των εκλογικών διαδικασιών, περιστολή της ελευθερίας του Τύπου, σκληρή στάση απέναντι σε διαδηλωτές, «σχέσεις» με την ISIS καθώς και για μεγαλομανία.

Στην Άγκυρα όμως το τραγούδι δεν έπεσε σε ευήκοα ώτα: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται, σύμφωνα με το Spiegel, να κάλεσε τον γερμανό πρέσβη στην Τουρκία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εκπομπή.

Το Reuters αναφέρει ότι το γερμανικό ΥΠΕΞ δεν σχολιάζει, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν αρνηθεί στον ανταποκριτή του Spiegel ανανέωση της διαπίστευσής του.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos