Ιβάνοφ: Προς όφελος της Ελλάδας το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

03 Απριλίου 2016 13:11

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», δήλωσε μάλιστα ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου ήταν προς όφελος της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι ζητήθηκε συνεργασία με την Αθήνα, με ελάχιστη ή καθόλου ανταπόκριση.

«Δεν υπήρξε ποτέ δικό μας αίτημα ο αποκλεισμός της Αθήνας από τέτοιες πρωτοβουλίες και ποτέ δεν υποστηρίξαμε τέτοια κίνηση. Οι χώρες προορισμού των ασυλούχων και των οικονομικών μεταναστών πάντα έθεταν την ατζέντα. Εμείς απλώς εξορθολογίσαμε τις πολιτικές μας με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα», τόνισε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Ανεξάρτητα της κληρονομιάς των ''ελληνομακεδονικών σχέσεων'', από την πρώτη στιγμή καλέσαμε την Ελλάδα να συνεργαστούμε, καλώντας παράλληλα τους υπόλοιπους να συμπεριλάβουν την Αθήνα σε ένα πανευρωπαϊκό, περιφερειακό, επίσημο ή και λιγότερο επίσημο σχήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε ελάχιστη ή και καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως προς όφελός της», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos