Δέσμευση για ανοικοδόμηση της οικονομίας από τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Βραζιλίας

13 Μαϊος 2016 12:54

Υπέρ μια νέας προσπάθειας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τάχθηκε ο προσωρινός πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των θέσεων που πλεονάζουν στο δημόσιο τομέα.


Από την άλλη μεριά, απέρριψε καταγγελίες ότι θα μειώσει τα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση.

Στην πρώτη του ομιλία ως υπηρεσιακός προέδρος της Βραζιλίας, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος «εθνικής σωτηρίας» ώστε, «η Βραζιλία να ξεπεράσει τη σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει».

Ο Τέμερ μίλησε το προεδρικό μέγαρο, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, μετά την ψηφοφορία που έγινε στη Γερουσία και την παραπομπή της, σε δίκη.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βραζιλίας, τάχθηκε επίσης, υπέρ του διαλόγου ως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, αλλά και ως ουσιαστικής εγγύησης για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

Η παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη μετά το «ναι» της Γερουσίας φέρνει τον Τεμέρ στην ηγεσία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης εντός εξαμήνου - σε περίπτωση καταδίκης, ο Τεμέρ μένει στην ηγεσία μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos