Βραζιλία: Μεθοδεύσεις στην αποπομπή Ρουσέφ αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο

24 Μαϊος 2016 12:41

Υπό την πίεση νέου σκανδάλου, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αποπομπή Ρουσέφ, βρίσκεται η Βραζιλία μετά τη δημοσιοποίηση ηχογραφημένης συνομιλίας στελέχους της νέας κυβέρνησης, που ακούγεται να καλεί σε «συμφωνία» για ανατροπή της προέδρου ώστε να περιοριστεί το σκάνδαλο της Petrobras (στο οποίο εμπλέκεται και ο ίδιος).


Στο επίκεντρο του νέου σκανδάλου ο Ρόμερο Ζούκα, γερουσιαστής που είχε επιλεγεί από τον Τέμερ ως υπουργός Σχεδιασμού. Η εφημερίδα Folha de Sao Paolo δημοσίευσε τμηματικά το περιεχόμενο συνομιλίας που είχε με τον επικεφαλής της κρατικής Transpetro Σέρζιου Μασάντου τον Μάρτιο, όταν ακόμη η Ρουσέφ αγωνιζόταν για τη μη αποπομπή της.

Στο τηλεφώνημα, ο Ζούκα καλεί σε «συμφωνία» ώστε να «σταματήσει η αιμορραγία» που προκαλεί η έρευνα για το σκάνδαλο της Petrobras. Στόχος της συμφωνίας εκείνης θα έπρεπε να είναι «να σταματήσουν τα πάντα και να μπει ένα όριο».

Μετά την αποκάλυψη ο υπουργός, παρότι αρχικά υποστήριξε πως τα λεγόμενά του είχαν απομονωθεί «εκτός συμφραζομένων», στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η ίδια η Ρουσέφ υποστήριξε πως η ηχογράφηση «αποδεικνύει» πως η διαδικασία σε βάρος της είναι «πολιτικό πραξικόπημα» με στόχο να «μπει κάτω από το χαλί η υπόθεση Petrobras».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos