300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκληρή επίθεση στον σουλτάνο από Σουλτς και Λάμερτ

10 Ιουνίου 2016 09:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή επίθεση στον σουλτάνο από Σουλτς και Λάμερτ

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το Βερολίνο είχε φροντίσει να κρατά χαμηλά τους τόνους απέναντι στην Αγκυρα και τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και των υπουργών του όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε για το προσφυγικό είτε για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα της Ανγκελα Μέρκελ, ήταν υποτονικές, σε σημείο... παρεξηγήσεως, όπως στην περίπτωση της μήνυσης εναντίον του Γερμανού παρουσιαστή για τη σατιρική «ωδή» προς τον Ερντογάν.

Οταν, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να ζητήσει «τεστ αίματος» για τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ενέκριναν το ψήφισμα για τη Γενοκτονία, το ποτήρι ξεχείλισε και η Μπούντεσταγκ αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά. «Θεωρούσα αδύνατο να εκφραστεί έτσι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης τον 21ο αιώνα» είπε ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Λάμερτ, στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Θεωρούσα αδύνατο πως στον 21ο αιώνα ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος θα συσχέτιζε την κριτική του στη στάση δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών με την καταγωγή τους, πως θα χαρακτήριζε μολυσμένο το αίμα τους» τόνισε ο Λάμερτ, που απέρριψε κατηγορηματικά την υποψία που εξέφρασαν οι Τούρκοι ότι μέλη της Μπούντεσταγκ είναι φερέφωνα τρομοκρατών.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, που μίλησε εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καταχειροκροτήθηκε για την ομιλία του. Ακόμη και η Ανγκελα Μέρκελ και ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Εσωτερικών, χειροκρότησαν από τα κυβερνητικά έδρανα, κάτι που δεν αποτελεί συνήθη πρακτική.

Παρά τα χειροκροτήματα, πάντως, η καγκελάριος δεν γλίτωσε την κριτική, καθώς «κρύβεται» πίσω από τον εκπρόσωπό της και τον πρόεδρο της Βουλής και δεν έχει προχωρήσει η ίδια σε σκληρή καταδίκη της τουρκικής στάσης. «Οποιος ασκεί πίεση σε βουλευτές μέσω απειλών θα πρέπει να ξέρει ότι επιτίθεται σε ολόκληρο το κοινοβούλιο» ξεκαθάρισε ο Λάμερτ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ, ιδιαίτερα μετά τις προαναγγελίες της Αγκυρας για «τουρκικό σχέδιο αντίδρασης» και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε «αντίποινα».

Στην αντιπαράθεση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος απέστειλε επιστολή σε ασυνήθιστα σκληρό ύφος προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση
Ο Σουλτς είχε ήδη ασκήσει σφοδρή κριτική στην τουρκική ηγεσία για τη στάση της στο θέμα της βίζας και τους «εκβιασμούς» προς τις Βρυξέλλες. «Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους» γράφει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα».

Ο Σουλτς υπογράμμισε ακόμη ότι «η ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών είναι καθοριστικός πυλώνας των ευρωπαϊκών Δημοκρατιών μας», ενώ σε άλλο σημείο κάνει έμμεση αναφορά και στην άρση ασυλίας μελών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δεν εμπιστεύονται τις Βρυξέλλε...
Μέρκελ: Δεν είναι αυτοσκοπός ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Αστυνομικό Τμήμα για καλό σκοπό – Μια υπέροχη φιλανθρωπική πρωτοβουλία (Βίντεο)

Πάρος: Τραγούδησαν τα κάλαντα στο Α...

18 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση της παραιτηθείσας κας. Παυλάκη –Τον καλωσόρισε το Δ.Σ. (Βίντεο)

Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός...

20 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός και ένταση ακόμα και στο εσωτερικό των δημοτικών παρατάξεων για τις κάμερες στα Σχολεία (Βίντεο)

Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Διχασμός...

16 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Άνω Μάννα Σύρου: Συγκίνηση στην αναπαράσταση της Φάτνης του Χριστού (βίντεο)

Άνω Μάννα Σύρου: Συγκίνηση στην ανα...

23 Δεκεμβρίου 2025
Οδύσσεια: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Οδύσσεια: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ τη...

22 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμμανουήλ Καραλής κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στα βραβεία ΠΣΑΤ 2025 (Βίντεο)

Ο Εμμανουήλ Καραλής κορυφαίος αθλητ...

22 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ