Επίθεση αυτοκτονίας στο Τέμενος της Μεδίνας

05 Ιουλίου 2016 11:58

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων- καμικάζι συντάραξαν χτες τη Σαουδική Αραβία, σε μία συντονισμένη -απ' ό,τι φαίνεται- επιχείρηση την τελευταία ημέρα του Ραμαζανίου και αρχή του Εϊντ αλ-Φίτρα και μία μέρα μετά το μακελειό στη Βαγδάτη.


Οι επιθέσεις, με έξι νεκρούς, είχαν ως στόχο Αμερικανούς διπλωμάτες, σιίτες προσκυνητές και δυνάμεις ασφαλείας σε πάρκινγκ κοντά στο Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση κοντά στο Τέμενος, νεκροί είναι οι τρεις βομβιστές- καμικάζι που ανατινάχτηκαν στο πάρκινγκ και δύο άνδρες, αξιωματικοί της ασφάλειας.
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά την επίθεση, δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται από σημείο κοντά στο τζαμί και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Σε άλλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην ανατολική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας, δεν αναφέρθηκαν θύματα πέρα από τον δράστη.
Μαρτυρίες

Ενας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η μία έκρηξη στην Κατίφ κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε τέμενος, που ακολούθησε μία ακόμη έκρηξη λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα). Στην περιοχή της επίθεσης ήταν διεσπαρμένα ανθρώπινα μέλη, που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δράστη, τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας. «Ηταν βομβιστής-καμικάζι, είδα μέλη του σώματός του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας. Δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα στις επιθέσεις.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι με αποτέλεσμα δύο τραυματίες κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με Σαουδάραβα αξιωματούχο, ο βομβιστής πάρκαρε ένα αμάξι κοντά στο προξενείο και μετά πυροδότησε τα εκρηκτικά.
Η επίθεση στην Τζέντα ήταν η πρώτη μετά από χρόνια εναντίον ξένων στη χώρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση για τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Σαουδική Αραβία από τα μέσα του 2014 με πολλούς νεκρούς, κυρίως ανθρώπους που ανήκουν στη σιιτική μειονότητα και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας με αποτέλεσμα, η αστυνομία να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας κοντά σε τζαμιά στην Κατίφ μετά τις περσινές επιθέσεις.
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι ο νεότερος τραγικός απολογισμός των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης, της πλέον αιματηρής που έπληξε τη Βαγδάτη εδώ και έναν χρόνο και μίας από τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ.
Τριήμερο εθνικό πένθος τηρείται από χθες στη χώρα στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στην εμπορική συνοικία Καράντα της ιρακινής πρωτεύουσας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos