Γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Τραμπ

13 Οκτωβρίου 2016 11:03

Ακόμη και βιασμό ανήλικης, όταν ο Τραμπ ήταν απλώς ένας ταπεινός... πολυεκατομμυριούχος περιλαμβάνουν οι κατηγορίες που πέφτουν βροχή τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, εντείνοντας την κρίση στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.


Αφορμή για τις αποκαλύψεις στάθηκε το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η Washington Post και στο οποίο ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος ακούγεται να κάνει σεξιστικά σχόλια για γυναίκες.
Μετά τη διαρροή και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν (θυμίζεται πως κατά το δεύτερο debate του με την Χίλαρι Κλίντον το θέμα αυτό απασχόλησε μεγάλο μέρος των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων), τουλάχιστον πέντε γυναίκες έχουν προχωρήσει στην καταγγελία ότι δέχθηκαν παρά τη θέλησή τους το άγγιγμα ή το φιλί του Ντόναλντ Τραμπ, πριν εκείνος αναμειχθεί με τα της πολιτικής.

Ειδικότερα, δύο γυναίκες καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για απρεπή συμπεριφορά, καθώς προσπάθησε να τις αγγίξει χωρίς τη θέλησή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».
Από την πλευρά της, η προεκλογική του εκστρατεία χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως «προϊόν φαντασίας».
Ωστόσο, οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση και αυτών των καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και ενώ γόνιμος πολιτικός χρόνος λιγοστεύει αισθητά μέχρι τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Μία από τις γυναίκες, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε τηλεοπτικά περιγράφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στη δεκαετία του '80.

Η δεύτερη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, περιέγραψε πως ο Τραμπ «τη φίλησε στο στόμα» το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρείας.
Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις δύο παραπάνω καταγγελίες, ενώ υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου δήλωσε στο Reuters ότι ο Τραμπ προετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας. «Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Από την πλευρά του, το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει αντικειμενικά τα περιστατικά που περιγράφονται στο αναφερόμενο δημοσίευμα, καθώς οι δύο γυναίκες δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα να το σχολιάσουν.
Την ίδια στιγμή σε άλλα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου των ΗΠΑ άλλες τρεις γυναίκες καταγγέλλουν ότι τους επιτέθηκε ο Τραμπ.
Καταγγελία και για βιασμό ανήλικης
Εν τω μεταξύ, την ενεργοποίηση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ προκάλεσε η αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα εναντίον του υποψήφιου για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας τη βίασε το 1994, όταν εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 13 ετών.

Η γυναίκα παρουσίασε και μάρτυρα, η οποία δήλωσε στο δικαστήριο ότι είδε με τα μάτια της τον Ντόναλντ Τραμπ και ακόμη έναν επιχειρηματία, ο οποίος επίσης κατονομάζεται, να βιάζουν κατ' επανάληψη το κορίτσι.
Παρά το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει διαψεύσει τις καταγγελίες, το ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε τη διενέργεια έρευνας. Η δικαστής Ρόνι Άνταμς, ωστόσο, όρισε την ακροαματική διαδικασία στις 16 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, δηλαδή σχεδόν 40 ημέρες μετά τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos