Το «όχι» του Ντίμον στον Τραμπ θα του κοστίσει ακριβά

19 Νοεμβρίου 2016 12:14

Ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του συνεχίζουν να «πολιορκούν» τον Ελληνοαμερικανό «μάγο» των οικονομικών Τζέιμι Ντίμον για τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, με αναλυτές να σχολιάζουν ότι ένα «όχι» θα κοστίσει... ακριβά στον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan.

Συνεργάτες του Ντίμον διαρρέουν ότι ο Έλληνας μάνατζερ αρνήθηκε την πρόταση του Τραμπ να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Και ο ίδιος ο Ντίμον, όμως, έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν τον ενδιαφέρει μια πολιτική καριέρα. Ούτε ο Ντίμον ούτε ο Τραμπ έχουν σχολιάσει την υπόθεση και έτσι το όνομα του Ντίμον συνεχίζει να εμφανίζεται στις «λίστες» με τους πιθανούς υπουργούς Οικονομικών στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η άρνησή του, όπως γράφει το Forbes, αναμένεται, όμως, να κοστίσει ακριβά στον κ. Ντίμον...
Και αυτό όχι γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θα προκαλέσει προβλήματα στον οικονομολόγο αλλά επειδή θα χάσει την ευκαιρία να αυξήσει σημαντικά την περιουσία του!
Όπως εξηγεί το Forbes, ο Ντίμον κατέχει περισσότερες από 6,74 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan Chase, συνολικής αξίας 520 εκατομμυρίων δολαρίων με τις σημερινές τιμές της αγοράς.
Σε περίπτωση που ο Ελληνοαμερικανός αποφασίσει να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ και να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τον ομοσπονδιακό φόρο όταν θα πουλήσει τις μετοχές αυτές.

Ως «τσάρος» της αμερικανικής οικονομίας, ο Ντίμον θα λαμβάνει αποφάσεις που θα επηρεάζουν την JPMorgan και έτσι θεωρείται σύγκρουση συμφερόντων να μην τις πουλήσει.
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, όλα τα μέλη της κυβέρνησης που πωλούν μετοχές για να αποφύγουν τέτοια προβλήματα μπορούν να αναβάλουν την πληρωμή του φόρου των κεφαλαιουχικών κερδών αρκεί να επανεπενδύσουν τα χρήματα σε κρατικά ομόλογα ή αμοιβαία κεφάλαια.

Έτσι, ο Ντίμον θα αναγκαζόταν να πληρώσει το φόρο μόνο όταν θα πουλούσε τα κρατικά ομόλογα ή τα αμοιβαία κεφάλαια.
Ο ειδικός φορολογικών θεμάτων Ρόμπερτ Ουίλενς δήλωσε στο Forbes ότι θα ήταν μια σπάνια ευκαιρία για τον Ντίμον.
Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι τα φορολογικά ζητήματα πιθανώς να μην αποτελούν «οδηγό» του οικονομολόγου σε αυτή την απόφαση.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos