300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Βόμβα Τραμπ για Παλαιστινιακό: Υπέρ μιας λύσης δύο κρατών

16 Φεβρουαρίου 2017 16:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βόμβα Τραμπ για Παλαιστινιακό: Υπέρ μιας λύσης δύο κρατών

test2

test2

Η νέα ηγεσία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη θέση της υπέρ μιας λύσης δύο κρατών, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των Τραμπ - Νετανιάχου


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, βρήκε τον χώρο να αναπτύξει τη δική του ρητορική λέγοντας φυσικά ότι «οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος και το Ισραήλ να διατηρήσει τον κύριο έλεγχο ασφαλείας δυτικά του Ιορδάνη»
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, βρήκε τον χώρο να αναπτύξει τη δική του ρητορική λέγοντας φυσικά ότι «οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος και το Ισραήλ να διατηρήσει τον κύριο έλεγχο α

Τη μια «βόμβα» μετά την άλλη εξαπολύει η κυβέρνηση Τραμπ όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας μια χαοτική κατάσταση σε διεθνές επίπεδο αλλά και στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Η νέα αμερικανική ηγεσία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, εμφανίζεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη θέση των ΗΠΑ υπέρ μιας λύσης δύο κρατών για το Παλαιστινιακό.
Παρά τις προειδοποιήσεις εναντίον μιας τέτοιας προσέγγισης από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τις επαφές του παραιτηθέντος συμβούλου Εθνικής Ασφάλειάς του, Μάικ Φλιν, υποστήριξε με τον γνωστό του τρόπο: «Εξετάζω τη λύση των δύο κρατών αλλά και του ενός και μου αρέσει αυτή που αρέσει και στις δύο πλευρές, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που αρέσει και στους δυο». Μεταξύ άλλων ο νέος πλανητάρχης επανέφερε το θέμα της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ λέγοντας «θα ήθελα πολύ να το δω να γίνεται και το εξετάζουμε πάρα πολύ δυνατά, με μεγάλο ενδιαφέρον, μεγάλο ενδιαφέρον, πιστέψτε με. Θα δούμε τι θα γίνει». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο τέταρτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται τις ΗΠΑ του Τραμπ, βρήκε τον χώρο να αναπτύξει τη δική του ρητορική λέγοντας φυσικά ότι «οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος και το Ισραήλ να διατηρήσει τον κύριο έλεγχο ασφαλείας δυτικά του Ιορδάνη».
Οσον αφορά στο θέμα της λύσης των δύο κρατών, είπε: «Περισσότερο από μια αντιμετώπιση του προβλήματος με χαρακτηρισμούς, προτιμώ μια λύση με ουσία». Λίγο νωρίτερα, όταν είχε γίνει γνωστό το ενδεχόμενο ο Τραμπ να τηρήσει αυτήν τη στάση για το Παλαιστινιακό, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα να σταθεί δίπλα στους Παλαιστινίους και είχε υποστηρίξει ότι η προσπάθεια υπονόμευσης της λύσης των δύο κρατών δεν είναι αστείο.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το θέμα του Ιράν, με τον Τραμπ να υπόσχεται ότι θα κάνει πολλά περισσότερα από την επιβολή κυρώσεων. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Τραμπ έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των συμμάχων των ΗΠΑ στον αραβικό κόσμο προσπαθώντας να συμπήξει μια συμμαχία τους με το Ισραήλ εναντίον του Ιράν!

Η συμμαχία μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει ως πρότυπο το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι χώρες-μέλη θα εντείνουν τη συνεργασία τους στο θέμα των πληροφοριών.
Μέτωπα
Πέραν όμως του Μεσανατολικού, η κυβέρνηση του Τραμπ έφερε χάος και σε άλλα δύο μέτωπα. Αυτό των σχέσεων με τη Ρωσία και αυτό των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Βόμβα Τραμπ για Παλαιστινιακό: Υπέρ μιας λύσης δύο κρατών
Οσον αφορά στο θέμα των αμερικανορωσικών σχέσεων κι ενώ οι εξελίξεις στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο με τον Φλιν τρέχουν, ο Τραμπ κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι σήμερα θα συναντηθούν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον στη Βόνη, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ των χωρών της G20, αλλά και ότι αντίστοιχη συνάντηση θα έχουν στο Αζερμπαϊτζάν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βαλέρι Γκερασίμοφ.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΙΣ
Aμφιλεγόμενη ήταν και η στάση που τήρησε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αμυνας του Τραμπ, Τζέιμς Μάτις, καθώς από τη μια χαρακτήρισε τη Συμμαχία θεμέλιο λίθο για τις ΗΠΑ, όμως την ίδια ώρα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι σύμμαχοι δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε και οι ΗΠΑ μπορεί να μην είναι τόσο θετικές στο να τους υποστηρίξουν!

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ο Μάλοχ, η Ελλάδα και το δολάρ...
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τίλ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025
Νησί των Κυκλάδων στην κορυφή των δέκα κορυφαίων προορισμών της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2025

Νησί των Κυκλάδων στην κορυφή των δ...

20 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Final Four 2025, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 97-93: Νίκη γοήτρου πριν από τους τελικούς

Final Four 2025, Ολυμπιακός – Παναθ...

25 Μαϊος 2025
Υποχρεωτική θα είναι η πληρωμή ενοικίου μέσω τράπεζας - Δείτε γιατί

Υποχρεωτική θα είναι η πληρωμή ενοι...

25 Μαϊος 2025
Αγώνας επιβίωσης στη Γάζα: Μάχη για να βρουν φαγητό και νερό οι Παλαιστίνιοι, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα (βίντεο)

Αγώνας επιβίωσης στη Γάζα: Μάχη για...

25 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ