300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Σήμα για ΕΕ πολλών ταχυτήτων έδωσαν οι τέσσερις ισχυροί από τις Βερσαλλίες

07 Μαρτίου 2017 13:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμα για ΕΕ πολλών ταχυτήτων έδωσαν οι τέσσερις ισχυροί από τις Βερσαλλίες

test2

test2

Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάχθηκαν χθες οι τέσσερις «μεγάλοι» της Ευρώπης στην άτυπη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στις Βερσαλλίες. Καλεσμένοι του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι συνομίλησαν χθες κοντά στο Παρίσι σε μια προσπάθεια να χαράξουν στρατηγικές αναβίωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν όψει της 60ής επετείου της Συνθήκης της Ρώμης στα τέλη του μήνα.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρουσίασε πέντε σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί η ΕΕ μέχρι το 2025 ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει, που κυμαίνονται από την απλή ενιαία αγορά μέχρι την ενισχυμένη ενσωμάτωση. Από αυτά οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες συμφώνησαν ότι στηρίζουν την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, που θα επέτρεπε σε ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλες.
«Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» υπογράμμισε ο Ολάντ, ο οικοδεσπότης της μίνι συνόδου με την οποία ήθελε να προσδώσει μια ''διεθνή ακτινοβολία'' στο προφίλ του βοηθώντας στην πολιτική του υστεροφημία λίγο πριν πέσει η αυλαία της θητείας του στην προεδρία της Γαλλίας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες» ανέφερε ο Ολάντ σε δηλώσεις πριν από το δείπνο εργασίας, εξηγώντας πως κάποιες χώρες θα μπορούσαν «να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η Ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία» και χωρίς οι άλλες «να αποκλείονται ή να μπορούν να αντιταχθούν».
Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν ότι ορισμένες χώρες προχωρούν πιο γρήγορα από τις άλλες», χωρίς ωστόσο να κλείνει τον δρόμο «για εκείνες που έχουν καθυστερήσει», υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».
Υπέρ μιας πιο ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά με «διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης» τάχθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζεντιλόνι, ενώ ο Ισπανός ομόλογός του Ραχόι περιορίστηκε στη δήλωση πως «η Ισπανία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση με όλους εκείνους που θα θελήσουν να την ακολουθήσουν». Σημειώνεται ότι υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων έχουν εκφρασθεί και η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Εορτασμοί
Κομβική ημερομηνία για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου θεωρείται η 25η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί στην ιταλική πρωτεύουσα για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης.
Οι συζητήσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη των 27 γίνονται την ώρα που οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ανησυχούν για την εκρηκτική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και μια σειρά από ζητήματα και μέτωπα απειλούν την ευρωπαϊκή συνοχή: η προσφυγική κρίση, οι επιπτώσεις του Brexit, η τρομοκρατία, αλλά και οι εντάσεις στις σχέσεις με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ.

Στηρίζουν την ανανέωση της θητείας του Τουσκ
Στη συνάντηση στις Βερσαλλίες εκτιμάται ότι συζητήθηκε και το φλέγον ζήτημα της ανανέωσης της θητείας του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Φρανσουά Ολάντ πριν από τη μίνι σύνοδο τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Τουσκ, παρά τη ρητή αντίθεση της ευρωσκεπτικιστικής πολωνικής κυβέρνησης που προτείνει έναν Πολωνό ευρωβουλευτή για τη θέση του. Η πρώτη θητεία του Τουσκ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο και ο ίδιος έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών για να συνεχίσει και για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ωστόσο ο Τουσκ είναι ο νούμερο ένα εχθρός του επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάροσλαβ Κατζίνσκι, ο οποίος θέλει να τον αντικαταστήσει με τον Γιάτσεκ Σαριούζ Βόλσκι. Εν μέσω των τεράστιων προκλήσεων που ήδη αντιμετωπίζει η Ενωση, πολλοί ιθύνοντες φοβούνται ότι το ζήτημα ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο που απειλεί τη συνοχή της ΕΕ. Εκτός από τον Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι δεν θέτει σε αμφισβήτηση την υποψηφιότητα Τουσκ προσπαθώντας να έχει «μια οπτική περισσότερο ευρωπαϊκή παρά κομματική εθνική», και οι ΥΠΕΞ της ΕΕ αρνήθηκαν να δώσουν δημόσια στήριξη στο αίτημα της Βαρσοβίας να αντικατασταθεί ο νυν επικεφαλής του ΕΣ.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αγανάκτηση στη Γερμανία: Ανάρμ...
Τσαβούσογλου: Να αποφασίσει η... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ελληνικό: Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια μέσα σε λίγες μέρες (βίντεο)

Ελληνικό: Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε...

10 Μαϊος 2025
Εκρήξεις στο Κασμίρ - Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία (βίντεο)

Εκρήξεις στο Κασμίρ - Η Ινδία κατηγ...

10 Μαϊος 2025
Θωρακίζεται το λιμάνι της Τήνου (βίντεο)

Θωρακίζεται το λιμάνι της Τήνου (βί...

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ