Σύγκρουση δύο κόσμων στην Γαλλία: «Μεσιέ Ευρώπη» vs «Μαντάμ Frexit»

05 Μαϊος 2017 17:56

Οι βασικές θέσεις και οι προτεραιότητες των μονομάχων. Χάσμα μεταξύ των προγραμμάτων των δύο υποψηφίων, οι οποίοι την Κυριακή διεκδικούν την προεδρία της χώρας

Το φαβορί για την προεδρία είναι ο αγαπημένος των Βρυξελλών, σε τέτοιο βαθμό που ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έσπασε το πρωτόκολλο και του ευχήθηκε συγχαρητήρια μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο. Για την Ευρωζώνη, ο «Μεσιέ Ευρώπη», Εμανουέλ Μακρόν, επιθυμεί ενίσχυση της διακυβέρνησής της, με τη δημιουργία κοινοβουλίου, υπουργείου Οικονομίας και προϋπολογισμού για τα 19 μέλη της. Στόχος του είναι η μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αυτονομία της Ευρωζώνης.

Επίσης επιθυμεί στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας. Οι δύο προτάσεις που κάνει είναι οι εξής: η δημιουργία μιας δύναμης 5.000 φυλάκων στα ευρωπαϊκά σύνορα και η θέσπιση μιας κοινής πολιτικής στον τομέα των πληροφοριών.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos