300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Στη «σκιά» του Τραμπ η Σύνοδος G7

28 Μαϊος 2017 14:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη «σκιά» του Τραμπ η Σύνοδος G7

test2

test2

Η διάχυτη ανησυχία των Ευρωπαίων ήδη προτού εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ότι επί προεδρίας του οι διατλαντικές σχέσεις θα περάσουν από σκληρή δοκιμασία, ιδιαίτερα στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών, φαίνεται ότι δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Κι αν η ΕΕ προσδοκούσε ότι οι στενοί του συνεργάτες θα πείσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να χαμηλώσει τους τόνους και να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις, η διάψευση ήρθε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Ηδη προτού ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις τους στη γραφική Ταορμίνα της Ιταλίας οι ηγέτες των επτά ισχυρών χωρών, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Γκάρι Κοέν, έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει, κάνοντας λόγο για μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Θα υπάρξει πολύ σκληρή συζήτηση, τόνισε ο Κοέν, για προσθέσει ότι «θα συζητήσουμε και για το τι σημαίνει ελεύθερο και ανοιχτό (εμπόριο)». Τον τόνο είχε θέσει ο ίδιος ο Τραμπ στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικρίνοντας το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας και λέγοντας ότι «οι Γερμανοί είναι πολύ κακοί, πολύ κακοί». «Κοιτάξτε τα εκατομμύρια αυτοκινήτων που πουλάνε στις ΗΠΑ. Τρομερό. Θα το σταματήσουμε αυτό», προσέθεσε.

Αργότερα ο Γιούνκερ προσπάθησε να περιορίσει τον σάλο που προκάλεσε η διαρροή των δηλώσεων Τραμπ, αλλά ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε καν τον κόπο να απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν επίμονα επί του θέματος. Ο οικονομικός του σύμβουλος, πάντως, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Γερμανία, αλλά με το γερμανικό εμπόριο». Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε το επίπεδο εμπιστοσύνης προς τις ΗΠΑ ως «αμετακίνητο», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «ορισμένα πράγματα είναι όμως απρόβλεπτα».
Στόχος του Τραμπ, που δεν τον έχει κρύψει, είναι να διαπραγματευθεί με κάθε χώρα της ΕΕ ξεχωριστά, σε διμερές επίπεδο. Οπως δήλωσε και ο Κοέν, «οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν κάθε χώρα ανάλογα με το πώς μας αντιμετωπίζει εκείνη. Δηλαδή εάν εκείνοι δεν θέσουν εμπόδια στο εμπόριο ή δασμούς, δεν θα θέσουμε ούτε εμείς». Η ΕΕ, αντιθέτως, θέλει να συνεχίσει την πρακτική της συλλογικής διαπραγμάτευσης που ίσχυε μέχρι τώρα στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον. Ωστόσο ο Τραμπ δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του και γι’ αυτό ασκεί έντονες πιέσεις στα κράτη-μέλη, αρχής γενομένης από τη Γερμανία, που είναι η χώρα της ΕΕ με τις περισσότερες εξαγωγές. Το ερώτημα που προκύπτει αυτήν τη στιγμή είναι κατά πόσον στο κλείσιμο της συνόδου των G7 θα εκδοθεί το παγιωμένο ανακοινωθέν, που θα τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και εναντίον των πρακτικών προστατευτισμού, καθώς μέχρι στιγμής η Ουάσιγκτον έχει μπλοκάρει μια τέτοια κοινή τοποθέτηση.
Ξεκαθάρισμα
Μιλώντας στο «Spiegel», η επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, ξεκαθάρισε τη θέση της ΕΕ απέναντι στις πιέσεις του Τραμπ. «Η διαφορά μας είναι ότι για τον Τραμπ το εμπόριο είναι κάτι στο οποίο υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος. Αυτό είναι προφανώς ίδιον του χαρακτήρα του και τον διαχωρίζει από εμάς. Για εμάς το εμπόριο μπορεί να έχει δύο νικητές». Επεσήμανε ακόμη ότι η τάση προστατευτισμού της Ουάσιγκτον υπό τον Τραμπ προβληματίζει ιδιαίτερα την ΕΕ και δεν θα γίνει αποδεκτή. «Ας διευκρινίσουμε, επιτέλους, ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ εξαρτώνται από το εμπόριο με την ΕΕ», κατέληξε.
Η κλιματική αλλαγή «αγκάθι» στην ατζέντα της Συνόδου
«Αγκάθι» στην ατζέντα της G7, μετά το εμπόριο και φυσικά την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή, μετά και την επίθεση στο Μάντσεστερ, αποτελεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ο Γκάρι Κοέν άσκησε κριτική στη μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα κατά της κλιματικής αλλαγής και τη συμφωνία του Παρισιού, την οποία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι είναι επιβλαβής για την οικονομία. «Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία που αποδέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση θα αποδυναμώσει πάρα πολύ το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ», τόνισε, ενώ είπε ότι ο Τραμπ ενδιαφέρεται «πάρα πολύ» να μάθει τι ακριβώς πιστεύουν για αυτό το θέμα οι συνομιλητές του στην G7. Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει ήδη τρόπους για να παρακάμψει τη συμφωνία που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, με επαναδιαπραγμάτευση των όρων για τις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα έχει μειωθεί μέχρι το 2025 κατά 26% έως 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τραμπ: «Οι Γερμανοί είναι κακο...
«Συνειδητός Ευρωπαίος» και «εμ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Β. Gminder: «Καθοριστικός ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ»

Β. Gminder: «Καθοριστικός ο ρόλος τ...

13 Μαϊος 2025
Ξερολιθιά: Η πέτρα που κρατά ζωντανή την Τήνο (βίντεο)

Ξερολιθιά: Η πέτρα που κρατά ζωνταν...

13 Μαϊος 2025
Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαίο εργαστήριο γλυπτικής

Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά...

13 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ