Η πολιτικός που κάνει τον Ερντογάν να τρέμει -Την αποκαλούν «Μαρίν Λεπέν της Τουρκίας»

04 Σεπτεμβρίου 2017 15:06

Είναι ο «ακροδεξιός πονοκέφαλος» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η γυναίκα που έχει βάλει στο «μάτι» τη θέση του Τούρκου πρωθυπουργού και μια πολιτικός που, όπως όλα δείχνουν, ακολουθεί στο δρόμο που χάραξε η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν.

Ο λόγος για την Μεράλ Ακσενέρ, τη γυναίκα που έβαλε... φωτιά στο Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), και τώρα έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει το δικό της πολιτικό κίνημα που ελπίζει ότι θα καταφέρει να μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές το 2019.

Η 60χρονη βετεράνος πολιτικός, που το Politico πριν χαρακτήριζε πριν από λίγο καιρό «Μαρίν Λεπέν της Τουρκίας», έχει ήδη καταφέρει να «προσηλυτίσει» 549 μέλη του MHP στο νέο κόμμα της, ισχυριζόμενη ότι το ακροδεξιό κόμμα από το οποίο εκδιώχθηκε έχει «χάσει το δρόμο του».

Σύμφωνα με το Politico, η Ακσενέρ είναι ιδιαίτερα... υπερήφανη που αποτελεί απειλή για τον Τούρκο πρόεδρο και θεωρεί ότι η συνεχής στοχοποίησή της από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί για αυτήν.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos