«Σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό αν χρειαστεί», λέει ο Πάνος Καμμένος

27 Δεκεμβρίου 2017 14:00

Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» - «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», είπε ο υπουργός, ερωτηθείς για τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία - «Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού»

Δεν αποκλείει σύγκληση του Συμβούλιου Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Ανέφερε δε οτι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα, του οποίου «έπλεξε το εγκώμιο», λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι δεν οφείλει σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού να δημιουργείται θέμα. «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», είπε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε δε: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών. Σχολιάζοντας φήμες, είπε ότι δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ.

Επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο του βέτο Καραμανλή του 2008. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση».

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμάρα ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ;» «Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Εν συνεχεία ανέφερε: «Σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όταν είναι να ληφθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχει ο δρόμος της ψηφοφορίας στη Βουλή και ο άλλος δρόμος με διαδικασία πιο θεσμική, δηλαδή δια του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Όπως και να έχει εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ''Μακεδονία''. Άρα αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει», είπε με νόημα ο κύριος Καμμένος.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει αν θα υπάρχει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε ''νερό στο κρασί μας'' αλλά εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε», είπε ο υπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Κοτζιάς δεν θα χρειαστεί σύγκληση αρχηγών. Ερωτηθείς για δημοψήφισμα απάντησε ότι δε θεωρώ ότι θα φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα.

Αναφορικά με τον αν θα αφήσει τη θέση του υπουργού, σε περίπτωση ανασχηματισμού είπε: «Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού. Δεν έχουμε κάνει συζήτηση. Αλλα, ότι και αν θα γίνει, θα είναι για το καλό της πατρίδα μας. Η κυβέρνηση αυτή έχει πετύχει».

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos