Ενας στους τρεις Γερμανούς και Γάλλους στηρίζει την ιδέα Σουλτς για τα «Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης»

29 Δεκεμβρίου 2017 18:34

Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών και των Γάλλων υπηκόων τάσσονται υπέρ της ιδέας της δημιουργίας "Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης", κάτι το οποίο προωθεί ο ηγέτης των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς.

Αυτό αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης.

Σε συνέδριο του SPD στις 7 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτς πρότεινε να μετατραπεί η ΕΕ σε "Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης" ως το 2025 και την υιοθέτηση ενός συντάγματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη, το 30% των Γερμανών και το 28% των Γάλλων τάσσονται υπέρ της ιδέας αυτής, ενώ το 33% και το 26% αντίστοιχα διαφωνούν. Σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πολίτες είναι σε μεγάλο ποσοστό αντίθετοι με την πρόταση αυτή με περίπου τους μισούς ερωτηθέντες να αντιτίθενται σε αυτήν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 13 ως τις 19 Δεκεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 8.138 πολίτες των προαναφερθεισών χωρών.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos