Νταβός: Περιμένοντας τον Τραμπ, που διατυμπανίζει το μότο «Πρώτα η Αμερική»

25 Ιανουαρίου 2018 13:02

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που τον έπεισε να μεταβεί στο Φόρουμ - Συναντήσεις με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για τους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης, οι αρχές στο Νταβός βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση περιμένοντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα έστειλαν χθες ηχηρό μήνυμα στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο με την Μέρκελ και τον Τραμπ να επισημαίνουν πως η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις καιν τον Αμερικανό πρόεδρο να βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του με βασικό άξονα το μότο του: «Πρώτα η Αμερική».

Ο Τραμπ θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων κατά την παραμονή του στο 48ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του.
Ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο Νταβός κι ότι αυτός που τον έπεισε είναι ο 39χρνος πρόεδρος της Γαλλίας.

Η ιδέα της παρουσίας του Τραμπ στο χιονισμένο Νταβός ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο, όπως ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Ναι εγώ τον ενθάρρυνα», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική ραδιοφωνία και τηλεόραση RTS , ο Μακρόν μίλησε για την σχέση του με τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Τραμπ έχει προσκαλέσει στις ΗΠΑ τον Μακρόν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσκλησή του είναι ένα «σημάδι φιλίας».

Ο Μακρόν τόνισε επίσης: «Ναι, του πρότεινα να έρθει στο Νταβός», είπε: «Είναι καλό που έρχεται να εξηγήσει τη στρατηγική του». Τον ενθάρρυνα να επισκεφθεί το Νταβός».

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έρχονται την ώρα που δημοσκόπηση του ιδρύματος Bertelsmann δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σχετικά με την δημοτικότητα των ηγετών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Νταβός:τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Τραμπ έχει σοβαρό πρόβλημα με την εικόνα του στην Ευρώπη, η Μέρκελ είναι πιο δημοφιλής από τον Μακρόν ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δυστυχώς απογοητεύει με το κυβερνητικό του έργο τους συμπολίτες του.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos