Ο Κιμ δεν «έπιασε» το αστείο του Τραμπ: Δεν εκλιπαρούμε για συνομιλίες με τις ΗΠΑ

04 Μαρτίου 2018 14:43

Ο Ντόναλντ Τραμπ αστειεύτηκε μεν για το ενδεχόμενο απευθείας επαφών με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά στη Βόρεια Κορέα δεν... ευθύμησαν ιδιαίτερα με το χιούμορ του.

«Δεν θα αποκλείσω τις απευθείας συνομιλίες μαζί του. Οσο για το ρίσκο του να έχεις να κάνεις με έναν τρελό, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για το ηγέτη της Β. Κορέας, σε δείπνο με δημοσιογράφους που συνηθίζονται οι χιουμοριστικές ατάκες από τον εκάστοτε «ένοικο» του Λευκού Οίκου.

Ομως, η Πιονγιάνγκ σε απόλυτα σοβαρό ύφος διεμήνυσε ότι δεν εκλιπαρεί να συνομιλήσει με την Ουάσινγκτον. Και παράλληλα κατήγγειλε τις επερχόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, απειλώντας με αντίμετρα αν οι Αμερικανοί προχωρήσουν στα σχέδια τους.

«Δεν θα ικετεύσουμε για διάλογο, ούτε θα αποφύγουμε την στρατιωτική επιλογή, την οποία επικαλούνται οι ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ενώ σε σχολιασμό του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA σημειώνεται ότι η χώρα «θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ» αν διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos