300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυστραλία: Για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης θα δικαστεί ο καρδινάλιος Πελ

01 Μαϊος 2018 12:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστραλία: Για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης θα δικαστεί ο καρδινάλιος Πελ

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η δικαστής δήλωσε ότι «πείστηκε» πως υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί, ωστόσο απέρριψε άλλες κατηγορίες εναντίον του


Ο τρίτος στην ιεραρχία του Βατικανού, ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, θα δικαστεί για μια σειρά υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αποφάσισε σήμερα δικαστήριο της Μελβούρνης.

Ο ίδιος ο 76χρονος καρδινάλιος δήλωσε αθώος χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του.

Ωστόσο η δικαστής Μπελίντα Ουάλινγκτον δήλωσε ότι «πείστηκε» πως υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί, ωστόσο απέρριψε άλλες κατηγορίες εναντίον του Πελ.

Ο Πελ είναι ο πιο υψηλόβαθμος καθολικός ιερέας της Αυστραλίας και ένας από τους πιο ισχυρούς αξιωματούχους του Βατικανού. Πέρυσι ο ταμίας του Βατικανού πήρε άδεια για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον του στην πατρίδα του.

Η ακριβής φύση των καταγγελιών δεν έχει αποκαλυφθεί, με τις αρχές να περιορίζονται να κάνουν λόγο για «πολλούς ενάγοντες».

Το δικαστήριο της Μελβούρνης άκουσε, τις περισσότερες φορές στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων, επί τέσσερις εβδομάδες τις μαρτυρίες περισσότερων από 30 φερόμενων θυμάτων του καρδιναλίου, τα οποία υποβλήθηκαν και στις ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Στις συνεδριάσεις που ήταν ανοικτές για το κοινό το δικαστήριο παρακολούθησε ένα φερόμενο θύμα του καρδιναλίου να περιγράφει ένα συμβάν στον καθεδρικό ναό της Μελβούρνης τη δεκαετία του 1990.

Επίσης υπήρχαν μαρτυρίες για άλλα περιστατικά σε έναν κινηματογράφο και μια πισίνα στην περιφέρεια της Βικτόρια τη δεκαετία του 1970.

Ο Ρόμπερτ Ρίχτερ, δικηγόρος του Πελ, εκτίμησε από την πλευρά του ότι η υπόθεση δεν θα πρέπει να εκδικαστεί, καθώς τα φερόμενα θύματα δεν είναι αξιόπιστα.

Οι κατηγορίες «είναι αποκυήματα ψυχολογικών προβλημάτων, της φαντασίας ή απλώς μυθεύματα με στόχο να τιμωρηθεί ο εκπρόσωπος της καθολικής εκκλησίας σε αυτή τη χώρα επειδή δεν απέτρεψε τις παιδοφιλικές επιθέσεις που διέπραξαν άλλοι. Ο καρδινάλιος Πελ θεωρείται το πρόσωπο που φέρει αυτή την ευθύνη», εξήγησε.

Ο ίδιος ο Πελ αρνείται πεισματικά όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας πέρυσι: «Είμαι αθώος, οι κατηγορίες είναι ψευδείς. Η όλη ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης μου προκαλεί φρίκη».

Η απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης συνέπεσε με το τέλος μιας μακράς εθνικής έρευνας στην Αυστραλία που αφορούσε στην απάντηση των αρχών της χώρας στις σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον παιδιών. Η κυβέρνηση είχε ζητήσει να ξεκινήσει αυτή η έρευνα το 2012 έπειτα από μια δεκαετία που δεχόταν πιέσεις από τα θύματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτή ο καρδινάλιος Πελ κατέθεσε τρεις φορές και παραδέχθηκε ότι «απέτυχε» να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους ιερείς στην Πολιτεία της Βικτόρια τη δεκαετία του 1970.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η επιτροπή έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αυστραλιανές αρχές «απέτυχαν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους» απέναντι στα παιδιά επί δεκαετίες.

Ο Πελ χρίστηκε ιερέας το 1966 στη Ρώμη, προτού επιστρέψει στην Αυστραλία το 1971 όπου ανήλθε στην ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας. Ορίστηκε αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης το 1996 και στη συνέχεια του Σίδνεϊ το 2001. Το 2014 τον επέλεξε ο πάπας Φραγκίσκος για να διαχειριστεί τα οικονομικά του Βατικανού.

Οι εκπρόσωποι της καθολικής εκκλησίας στην Αυστραλία στηρίζουν τον καρδινάλιο, «έναν απολύτως ευπρεπή άνδρα».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βόρεια και Νότια Κορέα θα έχου...
Aποκάλεσε «λαχταριστή» την γυν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Καταστροφή τμήματος ενός από τους ωραιότερους πεζόδρομους στο νησί εξαιτίας της κακοκαιρίας (Bίντεο)

Πάρος: Καταστροφή τμήματος ενός από...

14 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος, Τροχαίο δυστύχημα: Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες – Λουλούδια και κεριά στον τόπο της τραγωδίας

Πάρος, Τροχαίο δυστύχημα: Ραγίζουν...

17 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Τραγωδία στην άσφαλτο – Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

Πάρος: Τραγωδία στην άσφαλτο – Τροχ...

17 Φεβρουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Από την Κίμωλο ο εθνικός νικητής στον διαγωνισμό φωτογραφίας για τα 10 χρόνια EPAS

Από την Κίμωλο ο εθνικός νικητής στ...

20 Φεβρουαρίου 2026
“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Αντίπαρο

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδ...

20 Φεβρουαρίου 2026
Ε.Π.Σ. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Δήμου Αντιπάρου (βίντεο)

Ε.Π.Σ. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλά...

20 Φεβρουαρίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ