300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Μετά την Ουγγαρία διαψεύδει και η Τσεχία τις συμφωνίες για τους πρόσφυγες με τη Μέρκελ

01 Ιουλίου 2018 11:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά την Ουγγαρία διαψεύδει και η Τσεχία τις συμφωνίες για τους πρόσφυγες με τη Μέρκελ

test2

test2

Πράγα και Βουδαπέστη, συνεχίζουν να είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην υποδοχή προσφύγων


Η Αγγελα Μέρκελ, υπό πίεση στην χώρα της για την πολιτική ασύλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνήψε συμφωνίες με 14 νέες χώρες για την επανεισδοχή των προσφύγων που έχουν αρχικά καταγραφεί σε αυτές, ανάμεσά τους, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ουγγαρία, οι οποίες έσπευσαν να το διαψεύσουν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε στους εταίρους του κυβερνητικού της συνασπισμού πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με το κείμενο που τους απηύθυνε σήμερα, παραμονή κρίσιμων για το μέλλον του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού πολιτικών συσκέψεων.

Η Αγγελα Μέρκελ έδωσε με την ευκαιρία αυτήν την διαβεβαίωση ότι έλαβε το πράσινο φως από 14 κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επανεισδοχή των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στις χώρες αυτές, πέραν των συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ομως, Πράγα και Βουδαπέστη, κατηγορηματικά αντίθετες στην υποδοχή προσφύγων, διέψευσαν τις συμφωνίες με το Βερολίνο.

«Οπως έχω ήδη πει την Πέμπτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Γερμανία δεν απευθύνθηκε σε εμάς και δεν θα υπογράψω αυτήν την συμφωνία», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Δημοκρατία της Τσεχίας και την Γερμανία δεν υπήρξε για το θέμα αυτό».

Ο Μπερταλάν Χαβάσι, εκπρόσωπος του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν τόνισε ότι η θέση της χώρας του παραμένει «απαράλλακτη από το 2015». «Κανείς αιτών άσυλο δεν μπορεί να διεισδύσει στο ουγγρικό έδαφος, εάν αυτός ο αιτών άσυλο έχει ήδη εισέλθει από την Ελλάδα ή άλλο κράτος μέλος».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ωστόσο ότι οι Τσέχοι «δήλωσαν έτοιμοι να διαπραγματευθούν μία συμφωνία» για την βελτίωση της συνεργασίας με στόχο την επαναπροώθηση των προσφύγων που έχουν καταγραφεί (στην Τσεχία) και πρόσθεσε ότι «με λύπη του μαθαίνει τις δηλώσεις της Πράγας».

Αποδυναμωμένη από την στάση των βαυαρών συμμάχων της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), η Αγγελα Μέρκελ επιδιώκει οι πρόσφυγες που φθάνουν στην Γερμανία, αλλά έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να τοποθετηθούν σε ειδικά κέντρα υποδοχής, με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με οκτασέλιδο κείμενο που διαβιβάσθηκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και στην CSU. «Στα ειδικά κέντρα υποδοχής θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής...που θα περιλαμβάνει, εάν είναι αναγκαίο, και κυρώσεις».

«Θέλουμε να συνεχίσουμε την μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία» παρά το γεγονός ότι «ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 20% τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017», επιμένει η Αγγελα Μέρκελ.

Η πρόταση αυτή που αφορά τα κέντρα υποδοχής απευθύνεται στους βαυαρούς συντηρητικούς, ιδιαιτέρως στον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχόφερ, ο οποίος έχει απευθύνει τελεσίγραφο για την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στην αντίθετη περίπτωση θα δώσει εντολή για την επαναπροώθηση από τα γερμανικά σύνορα των προσφύγων που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα.

Η Αγγελα Μέρκελ έχει αρνηθεί την λήψη οποιουδήποτε μονομερούς μέτρου και διαπραγματεύθηκε σκληρά στις Βρυξέλλες για να κατορθώσει να περιορίσει τις μεταναστευτικές πιέσεις και να ικανοποιήσει τους βαυαρούς συμμάχους της.

Χθες, η κυβέρνησή της ανακοίνωσε ότι η Ισπανία και η Ελλάδα συμφώνησαν να υποδεχθούν τους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στο έδαφός του. Η Ιταλία, χώρα της πρώτης γραμμής στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που έχουν συμφωνήσει με το Βερολίνο.

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία επαναπροωθεί πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην βάση δεδομένων Eurodac «στο 15% περίπου των περιπτώσεων».

Ο Χορστ Ζέεχόφερ, ένας υπερσυντηρητικός Βαυαρός, έχει μεταβάλει σε casus belli την αυστηροποίηση των όρων πρόσβασης στο γερμανικό άσυλο.

Το σύνολο των αποφάσεων της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και των αποτελεσμάτων των διμερών συνομιλιών της Αγγελα Μέρκελ θα εξετασθούν αύριο από την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) και την Χριστιανοκοινωνική Ενωση του Χορστ Ζέεχόφερ, δύο κόμματα που είναι σύμμαχοι από το 1949, αλλά έφθασαν στα πρόθυρα του διαζυγίου εξαιτίας του θέματος των προσφύγων.

www.protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Tρόμος στη Μαγιόρκα: Εθεάθη με...
Με όπλο τη «μακεδονική» ταυτότ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλ...

22 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδεχόμενες  εκμεταλλεύσεις της γεωθερμίας στη Μήλο

Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτό είναι το ποσό της κρατικής αρωγής για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Απριλίου

Πάρος: Αυτό είναι το ποσό της κρατι...

28 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ