Η μυστηριώδης ασθένεια των Αμερικανών διπλωματών στην Κούβα -Τους βομβάρδισαν με μικροκύματα

03 Σεπτεμβρίου 2018 11:51

Με μικροκύματα ικανά να προκαλέσουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη πιθανώς να βομβαρδίστηκαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες που αρρώστησαν ενώ υπηρετούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα.

Γιατροί και επιστήμονες που εξέτασαν 21 από τους συνολικά 33 διπλωμάτες και συγγενικά τους πρόσωπα, οι οποίοι εμφάνισαν τα περίεργα συμπτώματα με τους έντονους πονοκεφάλους, συμπέραναν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ότι «βασικός ύποπτος» είναι τα μικροκύματα.

«Αρχικά όλοι διατηρούσαν αμφιβολίες, αλλά τώρα όλοι συμφωνούν ότι κάτι υπάρχει εκεί», είπε ο επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης για τα συμπτώματα των θυμάτων. Ο δρ Ντάγκλας Χ. Σμιθ πρόσθεσε ότι οι γιατροί και άλλοι επιστήμονες που μελέτησαν τις πιθανές επιθέσεις είναι «ολοένα και πιο βέβαιοι» ότι τα θύματα υπέστησαν εγκεφαλικές βλάβες.

Επικαλούνται δε το «φαινόμενο Φρέι», που πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό επιστήμονα, ο οποίος ανακάλυψε ότι τα μικροκύματα μπορούν να κάνουν τα θύματα να πιστέψουν ότι ακούν δυνατούς θορύβους, όπως κουδούνισμα και βουητό ή ανθρώπινες φωνές, ενώ επηρεάζονται ακόμη και άτομα που έχουν απωλέσει την ακοή.

Ο 83χρονος Άλαν Φρέι είπε ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκαν συσκευές εκπομπής μικροκυμάτων από Κουβανούς που πιθανώς υποστηρίζουν τη Ρωσία, με στόχο, όπως υποστήριξε, να σαμποτάρουν την αποκατάσταση των σχέσεων της Αβάνας με την Ουάσιγκτον.

Μετά τις επιθέσεις η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Κούβας εκκενώθηκε και παραμένει ερημωμένη.

Αλλά και μέλη μιας άλλης, «μυστικής ομάδας κορυφαίων επιστημόνων που βοηθά την κυβέρνηση στην αξιολόγηση των νέων απειλών για την εθνική ασφάλεια», ονόματι “Jason” -όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ- θεωρούν τα μικροκύματα πιθανή αιτία των προβλημάτων υγείας των Αμερικανών διπλωματών και των συγγενών τους. Πάντως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η δική του έρευνα δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς.

Σύμφωνα, πάντα, με τους New York Times το Πεντάγωνο έχει μελετήσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τα μικροκύματα σε αόρατες σφαίρες για την εξουδετέρωση αντιπάλων. Επιστήμονες που συνεργάζονται με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχουν προσπαθήσει να εκπέμψουν κατανοητές λέξεις και φράσεις στα μυαλά εχθρών, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό έχει ερευνήσει τη δυνατότητα πρόκλησης «οδυνηρής δυσανεξίας» ακόμη και παράλυσης των στόχων των μικροκυμάτων, αλλά δεν είναι γνωστό αν έχουν όντως κατασκευαστεί τέτοια όπλα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos