O Γάλλος πρόεδρος με τους πρωθυπουργούς Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας (Φωτογραφία: ΑΡ) ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Μέτωπο κατά των λαϊκιστών της Ευρώπης προωθεί ο Μακρόν

07 Σεπτεμβρίου 2018 10:10

Με τρεις Ευρωπαίους ηγέτες συναντήθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να συγκροτήσει συμμαχία κατά της εφόδου της ακροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε χθες κοντά στην πρωτεύουσα του Λουξεμβρούργου την ευρωπαϊκή στρατηγική με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, Μαρκ Ρούτε, Σαρλ Μισέλ και Ξαβιέ Μπετέλ μετά τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα το κόμμα του LREM με αρκετά ευρωπαϊκά κόμματα, περιλαμβανομένης της παράταξης των Φιλελευθέρων στην ευρωβουλή (ALDE) για το σχηματισμό κοινού μετώπου των υποστηρικτών των φιλελεύθερων αξιών κατά των υπέρμαχων του εθνικισμού.

«Το θεωρούμε ως συγχώνευση συμφερόντων για τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας», είπε ο βουλευτής του LRME, Πιερ Αλεξάντερ Ανγκάντ, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε επαφές και με τους κεντρώους Ciudadanos στην Ισπανία καθώς και πολιτικούς από το ΕΛΚ και τους Σοσιαλιστές.

 www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos