Θετική η διάθεση της Μέι - «Κλείνει το μάτι» στην επέκταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit

18 Οκτωβρίου 2018 13:47

Ήταν μία αδύναμη Σύνοδος Κορυφής, αλλά η «γλώσσα» του σώματος της Τερέζα Μέι ήταν καλύτερη - Σήμερα οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν για την πολιτική ασύλου και την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης


Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών για το Brexit θα ήταν η «στιγμή της αλήθειας», όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ωστόσο, εξελίχθηκε σε μία αδύναμη Σύνοδο. Αλλά η «γλώσσα» του σώματος της Τερέζα Μέι ήταν αρκετά καλύτερη, όπως είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε χθες ότι θα χρειαστεί «πολύ περισσότερος χρόνος» για να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο που οδήγησε σε μήνες διαπραγματεύσεων το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει περισσότερη δουλειά μπροστά μας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ .

Αλλά και ο Ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Aντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σχετικά με την παρουσία της Βρετανής πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, ότι δεν είχε «ουσιαστικά νέο περιεχόμενο», αλλά τουλάχιστον:

«Η "γλώσσα" του σώματός της ήταν πιο θετική από ότι στο παρελθόν».

Eνδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «The Sun», υπό τον τίτλο: «Time for Brextra»: H Bρετανία μπορεί να παραμείνει υπό τον έλεγχο της Ε.Ε τουλάχιστον για άλλον ένα χρόνο».

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε θα επικεντρωθεί στην αμφιλεγόμενη πολιτική ασύλου και την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος ,Εμανουέλ Μακρόν και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει η ΕΕ να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τις εξωτερικές απειλές, όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο (ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών) ή οι απειλές με θανατηφόρα όπλα.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos