Κρίσιμο διήμερο για το Brexit -Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας την Κυριακή για τη Σύνοδο Κορυφής

24 Νοεμβρίου 2018 13:21

Στις Βρυξέλλες επιστρέφει σήμερα η Τερέζα Μέι, για έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, για την επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ, πριν από τη Σύνοδο. Ομως, η Ισπανία έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα μετάσχει σε αυτή αν δεν επιλυθεί η διαφωνία για το Γιβραλτάρ. Επίσης, στις αρχές της εβδομάδας η Ανγκελα Μέρκελ είχε διαμηνύσει ότι δεν θα πάει στη Σύνοδο αν δεν έχει «κλείσει» η συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δώσουν το «πράσινο φως» στη συμφωνία, η Μέι θα πρέπει να πείσει τους Βρετανούς βουλευτές να τη στηρίξουν, μία δύσκολη αποστολή.

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Κυριακή και ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να εγκρίνουν δύο έγγραφα- κλειδιά για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Πρόκειται για την πολιτική διακήρυξη που καθορίζει ποιες θα είναι οι σχέσει των δύο πλευρών μετά το Brexit κξαι τη συμφωνία αποχώρησης, 585 σελίδων, με τους όρους της εξόδου

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos