Oι Χριστιανοδημοκράτες θα αναθεωρήσουν την πολιτική Μέρκελ

13 Ιανουαρίου 2019 13:20

«Συνολική αναθεώρηση» του μεταναστευτικού συστήματος της Γερμανίας θέλει η νέα επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών.

Ερχόμενη σε ευθεία αντιπαράθεση με τη γραμμή που χάραξε η Άνγκελα Μέρκελ, η Ανεγκρέτ Κραμπ Καρεμπάουερ προανήγγειλε σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Welt ότι η CDU θα περάσει τον ερχόμενο μήνα από εξονυχιστικό έλεγχο όλη την πολιτική της καγκελαρίου στο προσφυγικό από την έναρξη της κρίσης το 2015.

 

 «Θα μελετήσουμε ολόκληρο το ζήτημα του μεταναστευτικού από την προστασία των εσωτερικών συνόρων μέχρι τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και ενσωμάτωσης [στη γερμανική κοινωνία] υπό το πρίσμα της αποτελεσματικότητας», τόνισε η διάδοχος -και ευνοούμενη- της Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Κραμπ Καρενμπάουερ -ή ΑΚΚ όπως είναι γνωστή από τα αρχικά του «δύσκολου» ονοματεπωνύμου της στη Γερμανία- πήρε αποστάσεις από την προκάτοχό της αναφορικά με την προσφυγική κρίση του 2015 και τα μέτρα που έλαβε στη συνέχεια η κυβέρνηση.

Η Μέρκελ είπε ότι αποτελούν «χαμένο χρόνο» οι συζητήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν το 2015, όταν άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. Αλλά η ΑΚΚ είπε ότι δεν συμφωνεί εντελώς.

«Θα ήταν περίεργο αν εμείς στην CDU προσεγγίζαμε το θέμα αγνοώντας αυτό που συνέβη το 2015», τόνισε.

Το μεταναστευτικό κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της Γερμανίας από την προσφυγική κρίση. Η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κατάφερε να καταγράψει πολλές εκλογικές επιτυχίες με την αντιμεταναστευτική της ρητορική.

Πήρε τα πάνω της η CDU με τη νέα αρχηγό – Στο 31% οι Χριστιανοδημοκράτες

Σε τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την Κυριακάτικη Bild το ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, πάντως βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην πρόθεση ψήφου με 14% πίσω από την CDU, που υπό τη νέα της ηγεσία, πιάνει ποσοστό 31% ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών του Μαϊου (δύο μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση του ίδιου ινστιτούτου).

Οι Πράσινοι υποχωρούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 18%, αλλά παραμένουν στη δεύτερη θέση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν τρίτοι στην προτίμηση των Γερμανών ψηφοφόρων με 15%. Το Αριστερό κόμμα πιάνει 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι υποχωρούν κατά μία μονάδα στο 8%

www. iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos