Η ξενόφοβη κυβέρνηση Ορμπαν υποδέχεται πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα στην Ουγγαρία

04 Μαρτίου 2019 12:30

Μπορεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν να είναι ξενόφοβη και εχθρική στους μετανάστες και τη χορήγηση ασύλου, αλλά η Ουγγαρία άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα!

Κάπου 350 έχουν ήδη φθάσει στη χώρα με πληρωμένα από το ουγγρικό κράτος τα αεροπορικά τους εισιτήρια, άλλοι 750 περιμένουν στο Καράκας κι ίσως ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι.

Aλλά δεν πρόκειται για απλούς πρόσφυγες από τη βυθισμένη στην κρίση χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όσοι ευνοούνται από το κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο μετέχει και η Ουγγρική Φιλανθρωπική Υπηρεσία του Τάγματος της Μάλτας, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν ουγγρική καταγωγή, όσο μακρινή κι αν είναι αυτή. Προσπαθώντας να εξηγήσουν τα δυσεξήγητα εκπρόσωποι της κυβέρνησης Ορμπάν επιμένουν ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο από τη Βενεζουέλα, είναι γνήσιοι Ούγγροι, που «επιστρέφουν στην πατρίδα τους», αν και ελάχιστοι εξ αυτών γεννήθηκαν στην Ουγγαρία ή μιλούν ουγγρικά.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν (Φωτογραφία: ΑΡ)Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο αρκετοί Ούγγροι -μεταξύ των οποίων και ορισμένοι που είχαν συνδεθεί με το φιλοναζιστικό καθεστώς του Μίκλος Χόρτι και είχαν εμπλακεί στη μεταφορά Ουγγρο-εβραίων σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης- μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα, ενώ ακολούθησε ένα δεύτερο κύμα περίπου 400 ατόμων μετά την αποτυχημένη εξέγερση του 1956. Η νέα πατρίδα αγκάλιασε την ουγγρική κοινότητα, αλλά πολλά μέλη της στράφηκαν στη Βουδαπέστη για βοήθεια το 2017, όταν η κρίση στη Βενεζουέλα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Οι πρώτοι 350 που επέστρεψαν εντάχθηκαν σε προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας και ενσωμάτωσης στην κοινωνία για τον πρώτο χρόνο – προγράμματα που εκπόνησε μια κυβέρνηση, η οποία αντιτάσσεται σφόδρα τα τελευταία χρόνια στη μετανάστευση, αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες από άλλες χώρες της ΕΕ και ενόψει των ευρωεκλογών έχει εξαπολύσει καμπάνια με αφίσες και διαφημίσεις σε εφημερίδες κατά των Βρυξελλών κατηγορώντας τες ότι συνωμοτούν για να πλημμυρίσουν με πρόσφυγες την Ουγγαρία.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos