Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας η Ισπανία

29 Απριλίου 2019 11:20

Φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας θέλει ο Σάντσεθ - Τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Ο ρόλος των Καταλανών - Για πρώτη φορά η Ακροδεξιά στη Βουλή μετά το τέλος του Φράνκο - Βούλιαξαν οι Podemos


Μπορεί οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ να αναδείχθηκαν χθες Κυριακή νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, ωστόσο δεν εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών σε ένα κοινοβούλιο, όπου η πολιτική ισχύς φαντάζει κατακερματισμένη.

Με καταμετρημένο το 99,98% των ψήφων καταμετρημένο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 28,68% των ψήφων και εξασφαλίζει 123 από τις 350 έδρες της Βουλής, σύμφωνα με την εφημερίδα El País.

Ωστόσο, η νίκη του κόμματος του Σάντσεθ φαίνεται πώς δεν είναι αρκετή για να τερματιστεί η αβεβαιότητα στην ισπανική πολιτική σκηνή.

Σάντσεθ: Νικήσαμε την εξαπάτηση

«Αποδείξαμε στον κόσμο ότι μπορούμε να νικήσουμε την αντίδραση και την εξαπάτηση», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ ευχαριστώντας -όπως είπε- «από καρδιάς» τα 7,4 εκατομμύρια ψηφοφόρων που έφεραν το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην πρώτη θέση.

Ο Σάντσεθ, δήλωσε ότι οι μόνοι όροι που θα θέσει για να σχηματιστεί κυβέρνηση συμμαχίας είναι η τήρηση του Συντάγματος της χώρας και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Το μέλλον κέρδισε και το παρελθόν ηττήθηκε», ανέφερε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί άλλων κομμάτων από τις συνομιλίες για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, υποστηρικτές του τον προέτρεψαν να μη συμμαχήσει με τους Πολίτες (Ciudadanos).

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos