ΜΜΕ Βόρειας Μακεδονίας: Μακεδονική μειονότητα οι 6.300 ψήφου του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα

31 Μαϊος 2019 09:18

Για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα κάνει δημοσίευμα ιστοτόπου της Βόρειας Μακεδονίας, σχολιάζοντας τον αριθμό των ψήφων που πήρε το Ουράνιο Τόξο στις ευρωεκλογές.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του pressingtv.mk, επικαλούμενο μέλος του Ουράνιου Τόξου, το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής έλαβε 6.300 ψήφους σχολιάζοντας ότι ο αριθμός των ψήφων ήταν αναμενόμενος καθώς σε όλες τις εκλογές παίρνουν πάνω κάτω τις ίδιες ψήφους.

Μακεδονική μειονότητα οι 6.300 ψήφοι στις ευρωεκλογές
«Οπως μας εξηγούν από το Ουράνιο Τόξο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.Σύμφωνα με το Ουράνιο Τόξο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Μάλιστα, ως σύγκριση παρατίθεται ο αριθμός των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η οποία μετρά μόνο 1.500 άτομα, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της, σημειώνεται. Και τίθεται το ερώτημα από το Ουράνιο Τόξο: «Εάν οι 1.500 Ελληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

Ωστόσο, η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη. Να σημειωθεί ότι το Ουράνιο Τόξο δεν είχε υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos