Γαλλία: Επιβλητική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης

14 Ιουλίου 2019 13:06

Η ευρωπαϊκή στρατιωτική συνεργασία, ένα από τα βασικά αιτήματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί φέτος το επίκεντρο των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης, στις οποίες το «παρών» έδωσαν αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών και η Ανγκελα Μέρκελ.

Μπροστά στο Brexit και τις δύσκολες σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μακρόν έχει αναγάγει την άμυνα της Ευρώπης σε ένα από τα βασικά ζητήματα που επιθυμεί να προάγει καθώς θεωρεί ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη Γηραιά Ηπειρο να ενισχύσει τη στρατηγικής της αυτονομία σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

«Ποτέ άλλοτε μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου η Ευρώπη δεν ήταν τόσο απαραίτητη. Η δημιουργία μιας αμυντικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία, τα 70 χρόνια της οποίας γιορτάζουμε, αποτελεί για τη Γαλλία προτεραιότητα» και «το βασικό θέμα της παρέλασης», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος. Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είναι μεταξύ των 11 Ευρωπαίων προσκεκλημένων του Μακρόν. Μετά την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση θα γευματίσουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο. Τη Βρετανία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos