Ερντογάν: Ξεκινούν επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας

05 Φεβρουαρίου 2020 13:00

Νέες προειδοποιήσεις για την αναζωπύρωση της έντασης στη Συρία εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, είπε το πρωί της Τετάρτης ότι «τίποτε δεν θα είναι το ίδιο μετά την επίθεση του καθεστώτος Ασαντ στο Ιντλίμπ. Η Συρία σκότωσε Τούρκους στρατιώτες» προσέθεσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέθεσε ότι «η βασική αρχή της Τουρκίας είναι το να μη ζημιώνει τις ζώες και τις περιουσίες αθώων ανθρώπων», καλώντας τον Ασαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τη Sabah, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν το καθεστώς δεν υποχωρήσει στην περιοχή που ορίστηκε με τη συμφωνία του Σότσι, τότε η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο», ώστε να τους αναγκάσει.
Στο σχετικό του ρεπορτάζ, το Anadolu επισημαίνει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε πως πλέον τόσο οι χερσαίες δυνάμεις όσο και η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας θα κινούνται ελεύθερα και θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ της Συρίας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos