Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη να μάθει να μοιράζεται και να συμβιβαστεί

20 Φεβρουαρίου 2020 13:40

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο TRT Haber, σημειώνει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Αθήνα αρκεί να υπάρξει συμβιβασμός στην μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς λέμε στους Έλληνες προσωπικά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, “εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ"», υποστήριξε στη συνέντευξή του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι Υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “Τουρκικής μειονότητας” της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη».

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και ελλληνοκύπριοι δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας
Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα αλλά και τους ελληνοκύπριους προσπάθησαν «κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική ᾽᾽ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου᾽᾽. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε», κατέληξε.

Τέλος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά.  Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos