Ερντογάν: Εμείς δεν είμαστε μουσαφίρηδες της γεωγραφίας μας αλλά οι οικοδεσπότες

26 Φεβρουαρίου 2020 17:59

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει γενέθλια και έγινε 66 ετών μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του και παραδέχθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τη Άγκυρα λόγω του εναέριου χώρου της Συρίας από την Ρωσία.

«Ενισχύσαμε και ενισχύουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στο Ιντλίμπ για να βοηθήσουμε τους αμάχους και τα φυλάκια μας. Η μεγαλύτερη μας δυσκολία είναι πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο. Με τη βοήθεια του Θεού θα βρούμε λύση στο θέμα αυτό. Tελειώνει ο χρόνος σε αυτούς που δώσαμε, σε αυτούς που πολιορκούν τα φυλάκια μας. Είμαστε έτοιμοι στον σχεδιασμό για να τελειώσει αυτή η πολιορκία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ανέφερε επίσης πως η Άγκυρα σύντομα θα κινητοποιηθεί για να διώξει τις δυνάμεις του Άσαντ. «Εμείς δεν είμαστε οι μουσαφίρηδες αυτής της γεωγραφίας, είμαστε οι οικοδεσπότες! Γι αυτό δεν θα υποχωρήσουμε στο Ιντλίμπ και το καθεστώς θα το πετάξουμε έξω από τα σύνορα τα οποία καθορίσαμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία βρίσκεται με τις δυνάμεις της στη Λιβύη όχι μόνο για γεωστρατηγικούς αλλά και ιστορικούς λόγους.

«H αντιπολίτευση μας λέει τι κάνουμε στη Λιβύη. Ο ιδρυτής του CHP Κεμάλ Ατατούρκ ήταν εκεί. Δεν ξέρετε ούτε αυτό. Ο Κεμάλ Ατατούρκ τι έκανε στην Τρίπολη; Γιατί πήγε εκεί; Eμείς έχουμε μια ιστορία. Δεν την αρνούμαστε και εμείς είμαστε ένα πολιτικό κόμμα που σεβόμαστε και προχωράμε μαζί με την ιστορία μας» ανέφερε χαρακτιριστικά ο Ερντογάν.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos