Ερντογάν για μεταναστευτικό: Ήρθε η ώρα να πάρετε το μερίδιο που σας αναλογεί από το φορτίο μας

02 Μαρτίου 2020 13:15

Συνεχίζει την προκλητική του τακτική ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Ευρώπη πρέπει, πλέον, να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί στο μεταναστευτικό: «Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε "κλείστε τις πόρτες". Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε, σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια Σύνοδος Κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών». Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Έχει επίσης δηλώσει ότι ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ερντογάν για Συριακό: Ελπίζω ο Πούτιν να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα

Αναφορικά με το Συριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ελπίζει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας, στις συνομιλίες που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα.

«Θα πάω στη Μόσχα την Πέμπτη και θα συζητήσω τις εξελίξεις (στη Συρία) με τον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι εκεί κάτω θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως μια κατάπαυση του πυρός και θα βρούμε μια λύση σ’ αυτήν την υπόθεση», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις την Κυριακή αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ναϊράμπ, στα ανατολικά του Χαλεπιού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos