Ερντογάν: Κατέθεσε αγωγή κατά βουλευτή επειδή επέκρινε την πολιτική του στη Συρία

05 Μαρτίου 2020 12:46

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον Ενγκίν Οζκότς για «προσβολή των προσωπικών του δικαιωμάτων», αλλά και «για πρόκληση της κοινής γνώμης» και του ζητά 1 εκατ. τουρκικές λίρες


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε αγωγή εναντίον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας του 1 εκατ. τουρκικές λίρες επειδή επέκρινε την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν, ο Χουσέιν Αϊντίν, διευκρίνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον αναπληρωτή πρόεδρο του CHP Ενγκίν Οζκότς για «προσβολή των προσωπικών του δικαιωμάτων», αλλά και «για πρόκληση της κοινής γνώμης».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το κοινοβούλιο χθες Τετάρτη ο Οζκότς χαρακτήρισε τον Ερντογάν, χωρίς να τον κατονομάσει, «χωρίς τιμή» και «προδότη».

Ο Οζκότς απαντούσε στις ίδιες κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εμμέσως ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον του επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος αμφισβήτησε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ.

Οζκότς και Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησαν τον Ερντογάν ότι δεν ενημέρωσε τους βουλευτές για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες σε αεροπορική επιδρομή στη βορειοδυτική αυτή επαρχία της Συρίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξάλλου πολλοί Τούρκοι βουλευτές ήρθαν στα χέρια χθες μέσα στο κοινοβούλιο μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οζκότς. Βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν δεκάδες βουλευτές να συμμετέχουν στην αντιπαράθεση, με κάποιους να σκαρφαλώνουν πάνω από τα έδρανα και να ρίχνουν μπουνιές, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον καβγά.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos