Κορωνοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

13 Μαρτίου 2020 21:51

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό με νέα μέτρα αναφορικά με την επιδημία του κορνωοϊου στις ΗΠΑ. Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.

Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ η ενέργειά του αυτή θα του δώσει πρόσβαση σε 50 δις δολάρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού. Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τις 50 Πολιτείες να συστήσουν κέντρα έρευνας και διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και να ενεργοποιήσουν σχέδιο δράσης.

Με την κίνησή του αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να άρει κανονισμούς και νομοθεσίες, δίνοντας περισσότερη ευελιξίας στο σύστημα υγείας, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos